Održan drugi ”Otvoreni kup Nikšića” u triatlonu

triatlon
TK Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 07.08.2016. u 15:25

Nikšić je po drugi put bio domaćin triatlon takmičenja pod nazivom "Otvoreni kup Nikšića 2016". 

Iako vremenske prilike nijesu bile naklonjene danas, takmičenje koje je održano kraj Krupačkog jezera, ove godine je okupilo preko 40 učesnika iz Crne Gore i regiona.

U kategoriji muškarci 15+ osvajači medalja su: 1. mjesto – Aleksa Maliković, 2. mjesto – Dino Canović, 3. mjesto – Slobodan Trebješanin.

U  kategoriji  štafete trijumfovala je štafeta iz Pljevalja (Aldemar Alikavazović, Goran Cerović, Goran Petrić), drugo  mjesto zauzela je štafeta Ultimate Nutrition iz Bara (Boris Ćuzović, Dragoljub Koprivica i Rajko Bezmarević), dok je treće mjesto osvojila štafeta Trio Fantastik iz Nikšića (Vasilije Mijušković, Igor Đapić, Nikola Gradašević).

Osim triatlona, svoje nastupe su imali najmlađi u akvatlon disciplini, koja podrazumijeva plivanje i trčanje. U kategoriji dječaci od 6 do 9 godina, najbrži je bio David Filip iz Tivta, a kod djevojčica na postolje su se popele Nikšićanke Darija Mandić (prvo mjesto) i Ana Gojković (drugo mjesto).

U istoj disciplini uzrast od 10 do 14 godina, najbolji kod dječaka je bio Andrija Korać, drugo mjesto pripalo je Radovanu Strikoviću, obojica iz Nikšića, dok je treću poziciju zauzeo Aleksandar Filip iz Tivta. Kod djevojčica trijumfovala je Mileva Gojković iz Nikšića.

Organizatori navode da su i pored kašnjenja sa startom zbog vremenskih uslova, više nego zadovoljni kako je događaj protekao i smatraju da su opravdali očekivanja kako učesnika, tako i cijelog organizacionog tima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Takmičari Karate kluba "Šampion" iz Nikšića ostvarili su zapažene rezultate na 14. internacionalnom karate turniru koji je u subotu održan u organizaciji KK "Bar".
Na 7. međunarodnom džudo turniru "Tivat 2023", takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su 15 medalja - četiri zlatne, dvije srebrne i devet bronzanih.
Na 59. internacionalnom turniru “Nagaoka kup,” koji je za vikend održan u Ljubljani, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su 17 medalja, od čega - 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih.