Počinje opštinska liga u bilijaru

wp_20151211_10_02_00_pro
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 11.12.2015. u 20:04

U organizaciji bilijar kluba „Safe“, sjutra u Nikšiću zvanično počinje opštinska bilijar liga.  Igraće se tri discipline, „ osmica, devetka i desetaka“. 

Organizator lige ispred bilijar kluba, Radovan Vučeković, kaže da će se svakog vikenda igrati određena disciplina, a već sjutra u 12h ligu će otvoriti takmičenje u „osmici“.

„ Biće najmanje 16 parova, ali očekujemo i da se prijavi još takmičara. Praviće se rang lista, svake nedjelje nova, i igraće se do proljeća,  s tim što se neće igrati onim vikendima kada budu organizovani turniri po kalendaru crnogorske bilijar lige“, objašnjava Vučeković.

On ističe da je ovo jedan važan korak u popularizaciji bilijara u Nikšiću budući da od gašenja bilijar kluba u taverni hotela Onogošt, dosad nije postojao ozbiljan bilijar klub.

„Bilo je veliko zatišje. Ja sam nekad držao bilijar klub u taverni hotela Onogošt, ali poslije toga nije bilo ozbiljnijeg kluba dosad, ali evo, ovo je neka svojevrsna renesansa biljara u našem gradu. Imamo dobre igrače i važno je da se ljudi vraćaju bilijaru“, kaže Vučeković i dodaje da će se u njihovom bilijar klubu održati  i crnogorski Masters.

Nagrada za najbolje rangiranog igrača je veoma kvalitetan štap koji će obezbijediti klub „Safe“. Kotizacija je 5 eura po turniru. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci