Prvi Ostroški polumaraton okupiće preko 300 takmičara iz zemlje i svijeta

danilovic1
Milovan Danilović
  • Autor onogost.me
  • 07.04.2017. u 11:09

Olimpijci Slađana Perunović, Olivera Jevtić, Ana Subotić, Darko Živanović, i još preko 300 takmičara iz desetak zemalja pojaviće se na startu prvog Ostroškog polumaratona koji organizuje AK „Nikšić“ uz blagoslov Mitropolije crnogorsko-promorske i Eparhije budimljansko-nikšićke.

Kako reče jedan od promotera i legenda crnogorske atletike, Mileta Božović, biće to veličanstven događaj koji zbog svoje posebnosti mora imati podršku svih institucija i pojedinaca.

„Ja sam doživio jedan od najdražih datuma u mojoj sportskoj karijeri – da vidim da se u Nikšiću istrči ovako masovna i kvalitetna trka, koja se poklapa sa mojim jubilejem, jer se ove godine navršava 50 godina otkad sam istrčao prvi maraton u Crnoj Gori, u Nikšiću. Drago mi je da sad imamo ovoliko sponzora jer smo nekad trčali o svom trošku. Pozivam i političke i društvene organe da se uključe u ovu veličanstvenu akciju“, poručio je Božović.

Predsjednik Organizacionog odbora, Boro Odalović, izrazio je zadovoljstvo što će opštine Nikšić i Danilovgrad dobiti jednu takvu sportsku manifestaciju koja je, kako je zaključio, zapravo i mnogo više od toga.

„Ovo nije samo sportska promocija Nikšića, Danilovgrada, bogomolje Ostroga…, ovo je promocija turizma, duhovnosti na ovim prostorima. Učinili smo sve da sva ta tri segmenta budu zastupljena u ovoj lijepoj sportskoj priči. Sve su to razlozi zbog kojih je Drago sa svojim istomišljenicima odlučio da pokrene organizaciju trke koja će postati tradicionalna i obećavamo da će naredna godina biti spektakularnija. Imaćemo mnogo više prostora za organizaciju i pripremu, jer je ovo jedno zajedničko dobro“, poručio je Odalović.

Sportski direktor trke, nekadašnji maratonac, Drago Musić, vjeruje da će u budućnosti Ostroški polumaraton imati i preko 1.000 takmičara, kako bi, kako je zaključio, ušli u jednu porodicu velikih maratona i polumaratona.

„Start je u 9.55, na Trgu Šaka Petrovića, ispred Sabornog hrama Sv. Vasilija Ostroškog. Prvih 3,8 kilometara trči se ulicama Nikšića kuda se i kreće litija u čast sveca, koja se održava 12. maja, a zatim se Bulevarom 13. jula, preko Carevog mosta i Pandurice završava ispred Donjeg manastira Ostrog“, kazao je Musić i dodao da se radi o jednoj od najzahtjevnijih polumaratonskih trka koje se organizuju u svijetu.

Pored pomenutih olimpijaca učešće su najavili takmičari iz Mađarske, Kenije, Njemačke, Slovenije, Makedonije, Srbije i drugih zemalja.

Trčaće se u apsolutnoj kategoriji seniora i seniorki, zastupljena je kategorija najboljih takmičara iz Crne Gore, kategorija vojske i policije koja je takođe masovna, jer će okupiti i pripadnike srpske Žandarmerije, makedonske vojske i policajce iz BiH.

Više detalja zaineteresovani mogu pogledati na zvaničnom sajtu http://www.ostroskipolumaraton.com/

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci