Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rekordna sredstva za sport u ovoj godini, najviše novca za Košarkaški savez

janovic-2-1000x555
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2020. u 12:24

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih izdvojili su rekordna sredstva za razvoj sporta, istakao je ministar Nikola Janović.

Iz budžeta će biti opredijeljeno 4.623.000 eura, za sufinansiranje programa krovnih sportskih organizacija i sportskih saveza.

“Povećanjem za preko 600.000 eura u odnosu na prethodnu godinu sredstva koja COK, POK-a i nacionalni sportski savezi koriste za realizaciju svojih godišnjih programa, potvrđujemo odgovoran odnos države prema sportskoj oblasti, našim sportistima, sportskim klubovima kao i njihovim obavezama i dokazujemo da su oni u vrhu Vladinih prioriteta”, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Najviše novca pripalo je Košarkaškom savezu Crne Gore, ukupno 730 hiljada eura. Slijede Rukometni savez (680.000), Vaterpolo i plivački savez (440.000), Odbojkaški savez (340.000), Fudbalski savez (160.000), te Judo savez (120.000).

Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK) pripalo je pola miliona, Paraolimpijskom komitetu naše zemlje 195 hiljada eura.

“Osim navedenih gotovo i svi drugi savezi su dobili značajno povećanje finansijskih sredstava. Na konkursu su ove godine učestvovala i četiri nova saveza što je jasan pokazatelj da je uređenost sportske oblasti ohrabrujući faktor za dalji razvoj sporta u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Stipendiranje sportista kroz saveze je, kao i svake godine, u posebnom fokusu Ministarstva.

„Sa posebnim zadovoljstvom ističem da ove godine imamo 276 sportista za čije će stipendiranje Ministarstvo sporta i mladih izdvojiti preko 400.000 eura, što znači da je oko 30% više stipendiranih sportista u odnosu na prethodnu godinu.“, naveo je ministar Janović.

Iako se klubovi sufinansiraju sa lokalnog nivoa Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo je 450.000 eura za podršku klubova kroz saveze, što je za 30% više u odnosu na prethodnu godinu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.