Sportsko penjanje u Nikšiću sve popularnije

dio_novoizgradjene_bolderane_u_niksicu
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.04.2018. u 23:14

Sportsko-penjački savez Crne Gore, iako relativno mlad, iz dana u dan stvara sve bolje uslove za aktivnosti svojih članova, pa je ova organizacija uz podršku Ministarstva sporta proširila postojeće bolderane i nabavila vrijednu opremu u Planinarskom domu u Nikšiću.

Da se na ovu disciplinu sa posebnom pažnjom gleda u našem gradu dokazano je i ranije, kada je izgrađena i vještačka stijena vrijedna oko 15.000 eura, pa Nikšić sada ima i najbolje opremljen kutak za treniranje u regionu.

Sve veća zainteresovanost mladih ljudi za penjanje, kao i sve bolji uslovi za funkcionisanje, raduju predsjednika Sportsko-penjačkog saveza Milimira Cerovića.

“Naš Savez okuplja tri kluba, Javorak i Pauk iz Nikšića i istoimeni sportsko-penjački klub iz Podgorice. U Crnoj Gori se sportskim penjanjem aktivno bavi oko 150 sportista, a vjerujemo da će ovaj sport postati sve popularniji. U proširenje postojeće bolderane minulog mjeseca uložili smo više od 2.000 eura, a uskoro će ona biti još veća i prilgođena za penjače svih uzrasta i sposobnosti. Od Vlade Crne Gore i Ministarstva Savez je dobio 4.000 eura i da nije bilo tog novca sigurno ne bi uspjeli završiti toliko posla. Uz to, nabavili smo opremu vrijednu 700 eura za Penjački klub Pauk iz Nikšića. Po 500 eura od Ministarstva dobili su i klubovi Javorak i Podgorica, a Savez će klubu iz glavnog grada pomoći da i on izgradi vještačku stijenu“, kazao je Cerović.

Po njegovim riječima, u gradu u kojem su ponikli najuspješniji crnogorski alpinisti, do kraja godine planirano je organizovanje još najmanje pet takmičenja, a za članove SPS Crne Gore neće faliti ni učešća na međunarodnim takmičenjima.

“Ovaj sport je u Crnoj Gori još “u povoju“, ali ima veliku tradiciju, posebno u Nikšiću, gradu alpinista, tako da naša država već ima predstavnike koji se mogu nositi s reprezentativcima iz država koje ulažu mnogo više novca u sportsko penjanje“, istakao je Cerović.

Sve je ovo dokaz da Sportsko-penjački savez Crne Gore, iako registrovan tek početkom ove godine, radi veoma vrijedno, što dokazuju i rezultati, kojima se teško mogu pohvaliti i mnogo starija organizacije u državi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.
Juče je u Tivtu održan Međunarodni džudo turnir "Tivat open 2022" u konkurenciji poletaraca, pionira, kadeta i junira, a takmičari Džudo kluba "Trebjesa" osvojili su 22 medalje.