Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ulična trka u Župi okupila najbolje crnogorske atletičare

img_20160730_201652
MZ Župa nikšićka
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2016. u 07:47

Mjesna zajednica Župa nikšićka organizovala je sportsko-zabavnu manifestaciju "Župa 2016" o kojoj će se sigurno pričati i narednih dana. Pred velikim brojem Župljana, ali i gostiju sa strane, odvijala se više nego uspješna manifestacija.

U uvodnoj riječi predsjednik MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što se po prvi put u Župi nikšićkoj održava manifestacija ovog tipa. Atletski savez Crne Gore i Atletski klub Nikšić, koji su njegovu ideju o organizovanju ulične atletske trke “Župa 2016” svesrdno prihvatili i pomogli da se ista uspješno organizuje, dobili su njegovu posebnu zahvalnost.

„Mjesna zajednica Župa nikšićka nastoji da, i pored brojnih problema koji pritiskaju MZ , osmisli sadržaje koji će pomoći u sportskom i kulturnom uzdizanju Župe nikšićke. Cilj ove manifestacije je da mladom naraštaju da impuls da se i oni aktivno uključe u razvoj svoje MZ“, istakao je Radulović.

Manifestaciju je zvanično otvorio Sekretar sekretarijata za sport i omladini Opštine Nikšić Milan Korać,  koji se zahvalio MZ zbog ideje o organizovanju ove manifestacije.

U sportskom dijelu programa održana je ulična atletska trka “Župa 2016” u kojoj su učestovali trenutno najbolji atletičari iz CG. Kod seniorki prvo mjesto osvojila je olimpijka Slažađana Perunović, kojoj je osim novčane nagrade pripao i pobjednički pehar, kao i prigodan poklon – ručni sat.

Kod seniora prvo mjesto su podijelili Aleksandar Miletić i Dragoljub Koprivica, kojima su takođe uručeni pehar i novčana nagrada. Podijeljene su medalje i kod juniora, juniorki, rekreativaca, veterana…

Veoma bogat program čekao je posjetioce i u zabavnom dijelu. Smenjivale su se igre iz bogatog repertoara KUD “Župa”. Svojim vokalima Župljane su zabavljali i Pjevač Zoran Džiknić i Branka Zečević. Narodni guslar Milan Filipović opet je pokazao svoje umjeće, dok je glumac Velizar Kasalica nastupom mnogobrojnu župsku publiku doveo do suza.

Na kraju ove večeri za pamćenje, predsjednik MZ Radulović je rekao da će ova manifestacija postati tradicionalna.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.