Uručene nagrade najboljim sportistima u godini na izmaku

sportisti1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2017. u 10:33

U Nikšiću su danas svečano uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u godini na izmaku.

Nagrada za najbolju među najboljima, pripala je džudistkinji Ivani Nikolić, kadetskoj vicešampionki svijeta iz Čilea i bronzanoj sa PE u Litvaniji. Šesnaestogodišnjakinja ponikla u Džudo klubu Straševina bez dileme obilježila je godinu na izmaku kada je nikšićki sport u pitanju.

“Dobiti priznanje za najbolju mladu sportistkinju, kao i danas ovu nagradu, velika je čast i odgovornost. Iza svega ovoga stoji ogroman rad i trud i odricanja koja su se isplatila. Veliku zahvalnost dugujem svom treneru Jeleni Mićović Šutović, svom matičnom klubu, cijelom stručnom timu kao i porodici koja me podržava”, kazala je Ivana.

Trener Fudbalskog kluba Sutjeska, Nikola Rakojević, proglašen je najboljim trenerom u 2017. godini, a Sutjeska najboljom sportskom organizacijom. Rakojević ističe da je nagrada samo rezultat dobre organizacije u klubu.

“Kad radim u jednom klubu gdje je zaista sve dobro funkcionisalo, gdje smo imali jedan miran rad, jer je uprava uradila svoj posao na najbolji mogući način, gdje su igrači profesionalno odradili svoj posao, gdje samo mi u stručnosm štabu imali dobru komunikaciju i lako izlazili na kraj sa manjim problemima, imali dobru podršku navijača na svim utakmicama, to je onda rezultiralo ovim nagradama. Mislim da je ovo tek početak nekih dobrih rezultata koje fudbalski klub treba da pravi, a svakako da, kad dobijete nagradu svog grada, onda to ima neku posebnu težinu i posebnu vrijednost, i bez obzira koliko ste iskusni i koliko godina imate, ipak vam to daje neku snagu da nastavite još bolje”, kazao je Rakojević.

Iz lokalne uprave sa današnje ceremonije proučuju da će opština i dalje nastaviti da pomaže vrhunske sportiste i sport uopšte, budući da je Nikšić prepoznat kao sredina koja stvara šampione.

“Imajući u vidu dugu tradiciju našeg sporta, uspjeh naših sportista na svim meridijanima, sa pravom se kaže da je Nikšić između ostalog, grad sporta. Lokalna uprava pomaže nikšićki sport  i kroz izgradnju lokalne infrastrukture, stvaranjem boljih uslova za bavljenje sportom, dodjelom besplatnih termina u Sportskom centru i pomoći klubovima”, kazao je Marko Radojević potpredsjednik opštine.

Na današnjoj ceremoniji uručene su individualne nagrade najboljima po sportskim disciplinama kao i druga priznanja za doprinos na polju sporta: Jovana Peković – džudo, Vladan Giljen – fudbal, Boris Lalović – košarka, Nikola Malović – karate, Nikola Taušan – odbojka, Elena Tomić – rukomet, Slađana Perunović – atletika, Stefan Mandić – šah, Danijel Jaganjac – boks.

Milojica Srdanović je najbolji društveno-sportski radnik, a Zoran Marojević najbolji rekreativac. Posebno priznanje pripalo je Petru Kasomu za paraolimpijske rezultate. Iliji Neneziću pripala je nagrada za sportskog novinara godine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 43. Karate kupu "Oslobođenje Podgorice", na kome je učestvovalo 750 takmičara iz šest zemalja, takmičari KK "Šampion" pokazali su zavidnu formu osvojivši ukupno 10 medalja - pet zlatnih i pet bronzanih.
Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.