Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pedeset automobilista na četvrtoj trci Prvenstva Crne Gore

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2022. u 10:22
Naši najbolji sportski vozači nakon takmičenja u Podima, Kotoru i Pljevljima biće ovog vikenda učesnici četvrte pretposljednje brdske auto trke šampionata Auto i karting saveza Crne Gore. Organizatori iz nikšićkog AMSK "Stojković" očekuju dolazak 50 automobilista.

Na stazi od Šavnika prema Nikšiću dugačkoj 3 i po kilometra crnogorski automobilisti i takmičari iz regiona nadmetaće se drugi put. Na prvoj trci prije godinu dana najbrži učesnik bio je Nikola Asanović, šampion CEZ-a sa vremenom 2:40,980 u prvoj vožnji.

“Velika tragedija zadesila je nedavno porodicu Asanović, naš automobilizam i ukupno crnogorski sport, a koliko je pokojni Nikola bio omiljen u automobilističkim krugovima potvrdio je njegov pretužni ispraćaj nakon teškog saobraćajnog udesa kojem su prisustvovali sportski vozači i legende automobilizma iz Mađarske, Češke i svih država bivše velike Jugoslavije. Nikolu i njegove blistave vožnje nikada nećemo zaboraviti. Svi učesnici voziće trku u Šavniku sa crnim florom na retrovizoru i Nikolinom slikom na automobilu”, kazao je Časlav – Čajo Nikčević, direktor trke.

Prema dosadašnjim prijavama trka u Šavniku, okupiće 50 sportskih vozača iz Crne Gore i regiona koji će u subotu voziti zvanične treninge a u nedjelju imati dvije bodovne vožnje.

“Priveli smo kraju opsežne pripreme, staza je potpuno spremna i smatram da ćemo kao i prošle godine biti uspješni organizatori. Kao i uvijek bezbjednost vozača i gledalaca za domaćine takmičenja je prioritet svih prioriteta. U najavi je lijepo vrijeme bez padavina, pa očekujemo i dosta ljubitelja ovog atraktivnog sporta”, ističe Časlav Nikčević.

Pokrovitelj trke je Opština Šavnik. Danas se obavlja tehnički pregled vozila i verifikacija učesnika. U subotu se staza zatvara za saobraćaj u 10.30, prvi trening je u 11 a drugi pola sata nakon prvog.

U nedjelju staza se zatvara za saobraćaj u 10 sati. U 10 i 15 je svečano otvaranje, a u 11 start prve vožnje. Druga će početi 30 minuta poslije završetka prve vožnje.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.