Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Policija spriječila fizički kontakt između navijača, radimo na identifikaciji počinilaca”

screenshot/rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 16.05.2024. u 23:08
Uprava policije saopštila je da je u Sportskom centru spriječila fizički kontakt između „Varvara“ i „Vojvoda“. Oni su kazali da je jedan dio „Varvara“ došao privatnim vozilima sa namjerom da se sukobe sa pripadnicima navijačke grupe „Vojvode“.

Kazali su da je regionalni centar bezbjednosti "Zapad" obaviješten od organizatora da se na utakmici ne očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa.

„Zaštitarska firma angažovana od strane organizatora je po Zakonu o sprečavanju nasilja i  nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba, a na koji su neovlašćeno ušli pripadnici navijačke grupe „Varvari“. Tokom odigravanja utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba „Budućnost“, „Varvari“, je ušao u dio sale gdje se odigravao sportski događaj sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe „Vojvode“.Tom prilikom policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe“, navodi se u saopštenju policije.

Saopštili su da je policija sa događajem upoznala tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, kao i preduzimaju mjere i radnje na

radimo na identifikaciji počinilaca koja su učestvovala u ovom događaju.

"Pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba „Sutjeska“, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", zaključuju iz policije.

Iz Sutjeske su kazali da odgovornost za incident snosi policija, koja je dozvolila da tokom utakmice, na kojoj je do tada vladala prava sportska atmosfera, upadne navijačka grupa Varvari i izazove sukob sa domaćim navijačima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.