Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Popović objavila spisak za SP

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 19.11.2023. u 13:31
Ženska rukomenta reprezentacije Crne Gore počinje pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Skandinaviji (Danska, Norveška i Švedska).

Dan uoči prvog okupljanja selektorka Bojana Popović je objavila spisam 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na SP. Na njemu nema ni jedna debitantkinja.

Našlo se tu 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2022. godine (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović).

Nakon tri godine vraća se i Bobana Klikovac, pivot rumunske Korone Brašov koja je zadnji put nacionalni dres oblačila na EP 2020. gdoine.

U reprezentaciju nije pozvana Milena Raičević koja je bila i centru rukometne javnosti zbog tužbe prema svom ekipi Budućnosti.

U klubu su zato odlučili da joj skinu kapitensku traku, a ostatak sezone provešće u filijali “plavo-bijelih” ekipi Rudara.

Za nju nije bilo mjesta ni u reprezentaciji.

Spisak čine: Marija Rajčić, Marta Batinović, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Nina Bulatović, Anastasija Marsenić, Nađa Kadović, Tatjana Brnović, Ivana Godeč, Bobana Klikovac, Andrijana Popović, Jelena Despotović, Nada Ćorović, Itana Grbić, Matea Pletikosić, Đurđina Malović, Jelena Vukčević, Nataća Ćorović, Tanja Ivanović.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci