Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosinečki: Branili smo se dobro, ali da vidimo šta možemo u napadu

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 17.03.2024. u 14:59
Seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra putuje u Antaliju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice i to sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom.

Dueli u Antaliji poslužiće i za upoznavanje novog selektora, Roberta Prosinečkog sa igračima, ali sigurno pokazati kako će igra naše reprezentacije izgledati u budućnosti.

Prosinečki je na pres konferenciji pred odlazak govorio o dobrim i lošim stranama koje je uočio gledajući mečeve reprezentacije.

“Falilo je malo u prethodnom ciklusu – hajde da probamo da vidimo šta je to malo. U svakoj utakmici, protiv favorita, Crna Gora je bila blizu, ali je nešto nedostajalo. Utakmice koje nas čekaju, ali i period u Antaliji koji ćemo provesti zajedno, dobro će poslužiti da se upoznamo – ja sa igračima, oni sa mnom i mojom vizijom, da vidimo na koga računamo, da vidimo kako će se nametnuti neki novi igrači”.

Crna Gora je dobro odigrala prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali nije uspjela da se domogne baraža iako je bila u igri do posljednjeg kola. Prosinečki je kazao da je previše defanzivna igra uticala na to.

“Falilo je to što nismo mogli zadržati loptu duže kada je trebalo, što smo počeli da se branimo, što nismo mogli doći u napad kad je bilo najvažnije i kako su se utakmice bližile kraju. Pokušaćemo da nešto promijenimo na tom planu – branili smo se dobro, ali da vidimo šta možemo više da uradimo prema naprijed”.

Novi selektor je govorio i o tome kako će izgledati sistem igre dok je on na klupi.

“Nećemo igrati sa pet igrača u odbrani, ko god bude rival igraćemo sa četvoricom u liniji. Posjed, kreativnost – to je ono što je možda nedostajalo na nekim utakmicama i tu ćemo probati nešto da uradimo. Nije lako imato posjed, ali je sve lakše kada imate posjed. Vidjećemo i da mislimo više o sebi, da se manje prilagođavamo protivnicima”.

Prosinečki je siguran da naša reprezentacija ima kvalitet, ali da je potrebno promijeniti neke detalje.

“Imamo mlađe koji dolaze, imamo starije koji su vrlo značajni. Atmosfera u timu je mnogo značajna – rekao bih i najvažnija, jer imam iskustva u vođenju nacionalnih selekcija. Ako budemo spremni da se žrtvujemo – a bez žrtve se ne može ništa, ne samo u fudbalu, onda mislim da ćemo biti na dobrom putu”, istakao je Prosinečki, koji je vodio reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Osvrnuo se selektor i na predstojeću Ligi nacija, gdje će Crna Gora igrati u grupi sa Velsom, Islandom i Turskom.

“Mislim da možemo da igramo sa svima. Ističe se Turska, koja je dobila neku novu atmosferu i koja igra zaista dobro u posljednje vrijeme, ali i sa njima smo dobili grupu po mjeri”.

Naša reprezentacija u Antaliju putuje bez dva standardna člana, zbog povreda su otpali napadač Prestona Milutin Osmajić i krilni napadač Vojvodine Andrija Radulović.

“Ništa, putujemo bez njih, ono što je bitno da obojicu dobro znamo i najvažnije je da budu spremni u devetom mjesecu. Zato će biti pozvana dva igrača iz domaće lige, u kojoj sam gledao neke mečeve i primijetio fudbalere koji nam mogu biti od pomoći”, kazao je Prosinečki i otkrio da je jedan od njih vezista Budućnosti Miloš Brnović, a drugi će biti poznat nakon današnjih utakmica u Prvoj ligi.

Govorio je Prosinečki i o klupskim učincima Stevana Jovetića i Stefana Savića.

“Volio bih da Jovetić igra više u Olimpijakosu, ali je najvažnije da je zdrav, svjež i pozitivan. Stefan je pokazao i sada, ali i pokazuje kroz cijelu karijeru, kakav je igrač, kakav je profesionalac. Uostalom, produžili su mu ugovor u Atletiko Madridu, a to nije slučajno” zaključio je Prosinečki.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Najbolji crnogorski šahisti bore se od danas se do 4. maja u Herceg Novom za trofeje u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi Crne Gore, saopšteno je iz Šahovskog saveza.
    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.