Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radović: Igraćemo sa najboljom reprezentacijom na svijetu

  • Autor onogost.me
  • 31.08.2023. u 14:46
Boško Radović, selektor crnogorske košarkaške reprezentacije, iznio je svoja očekivanja pred sjutrašnji meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Radović smatra da su porazom od Litvanije smanjili drastično šanse za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i da je Amerika jedna od najboljih reprezentacija na svijetu.

“Mi smo poslije utakmice sa Litvanijom, poslije napadačke loše noći, smanjili svoje šanse drastično za prolazak u četvrtfinale. Međutim, dok god postoje teoretske šanse mi ćemo igrati. Imamo utakmice protiv Amerike i Grčke i gledaćemo da dobro odigramo. Što se tiče utakmice sa Amerikom, igraćemo sa najboljom reprezentacijom na svijetu. U ovom slučaju Amerika je reprezentacija koja uz Kanadu igra najbolju košarku na prvenstvu. Nije sam vrh NBA lige ali to su sve igrači koje igraju značajne uloge u svojim timovima”, rekao je Radović i dodao:

“Za nas je ovo velika stvar. Prva utakmica u istoriji Crne Gore protiv Amerike i to na Svjetskom prvenstvu. Mi smo se spremili i spremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Igramo protiv jedne fizički jake ekipe, možda fizički najbolje ekipe na prvenstvu i moraćemo da uložimo veliku energiju prevashodno u odbrani da bi pokušali da zaustavimo te njihove udare koji su sjajni u napadu”.

Selektor smatra da se protiv Amerike taktički i odbrambeno mnogo lakše pripremiti od prethodne tri utakmice.

“Oni igraju jednostvano. Imaju četiri, pet kretnji s tim što iz tih kretnji svojim velikim talentom i individualnim kvalitetom prave razlike. Ne treba im puno kretnji da dođu do koša”, zaključio je Radović.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sutjeska je sinoć u prvom meču plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige savladala Podgoricu rezultatom 85:81.
    Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.