FOTO: Upriličen svečani doček za Nikolu Malovića: Uspjeh poklanjam gradu i sugrađanima

1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2019. u 06:41

„Kad su me prije par godina pitali gdje vidim sebe u budućnosti, rekao sam: „Na krovu Evrope“. Sada nijesam samo ja na krovu Evrope, nego i cijeli Nikšić, ovu medalju posvećujem mom gradu koji je najbolji i najljepši na svijetu, živio Nikšić!“.

Ovim je riječima bronzani sa EP u u Španiji, karatista Nikola Malović, zahvalio sinoć sugrađanima koji su došli da ga pozdrave i uveličaju jedan od najvećih uspjeha nikšićkog sporta posljednjih godina.

Kako je istakao, veliku zahvalnost duguje treneru Dragoljubu Fatiću, Karate klubu Onogošt, svim kolegama u reprezentaciji, kolegi Perdragu Smoloviću, predsjedniku Ivanu Krstajiću, selektorima, a najviše porodici.

„Siguran sam da na ovome neću stati, sljedeća medalja će biti još sjajnija“, obećao je Malović.

Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza Crne Gore, naglasio je da rezultat govori sam po sebi, ali da ga je posebno impresionirao odnos reprezentativaca prema grbu i državi i to kako se treba boriti za zemlju, kako je kazao, ne samo na tatamiju, nego i van njega.

„Budućnost karatea je sa njima svijetla i možemo očekivati i njihova zlatna odličja. Nikola je među 500 takmičara iz 52 zemlje uspio da ostvari ovakav rezultat zajedno sa Mariom Hodžićem i to na najvećoj smotri karatea trenutno u Evropi. Nadam se da ste svjesni o kakvom se rezultatu radi i zato treba da njegujemo ove momke i da ovo bude povod naših okupljanja“, poručio je Krstajić.

Dragoljub Fatić, Nikolin dugogodišnji trener, koji se prije trideset godina okitio bronzom takođe na EP, kazao je da je veoma ponosan i srećan što je jedan njegov takmičar uspio da nadmaši trenera.

„Nadam se da će ta njegova sportska karijera dugo trajati i biti veoma uspješna. To je on zaslužio svojim radom, pregalaštvom, rezultatima, ne samo sa ovoga, nego sa mnogih ranijih takmičenja“, zaključio je Fatić.

Svečani doček organizovala je Crnogorska kulturna mreža.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, protivnik u Podgorici biće selekcija Srbije. Na startu, u petak izabranici selektora Miodraga Radulovića slavili su u gostima protiv Bugarske 1:0.
Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Bugarsku u Razgradu 1:0, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Strijelac jedinog pogotka bio je Nikola Krstović koji je pogodio u 70. minutu. Pobjedu je sačuvao Stefan Savić, pošto je u 90. minutu nakon udaraca Ruseva sa gol-linije izbacio loptu.
Fudbaleri Crne Gore spremno dočekuju start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.