Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fudbalska bajka Crne Gore u Kopenhagenu

fudbal1
Boško Janjušević
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2016. u 20:37

U trećoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Crne Gore je uspjela da savlada reprezentaciju Danske u gostima rezultatom 0:1.

“Sokoli” su nastavili sa sjajnim partijama u kvalifikacijama i u Kopenhagenu. Nakon boda u Rumuniji i ubjedljivog trijumfa nad Kazahstanom, koji su se mogli donekle smatrati srećnim okolnostima, igra i rezultat u Kopenhagenu su definitivno pokazali da se u ovom kvalifikacionom ciklusu može ozbiljno računati na tim Ljubiše Tumbakovića.

Prvi su na meču zaprijetili naši igrači kada je Kojašević bio neprecizan u 7. minutu, da bi domaći odmah uzvratili kada je Ankersen izbacio fintom Tomaševića, ali šut nije bio previše opasan pa je Božović lako ukrotio.  U 15. minutu još jedan opasan napad nekadašnjeg prvaka Evrope, ali je Poulsen glavom gađao preko gola. 

Nakon početnih prilika uslijedilo je zatišje u oba šesnaesterca sve do 32. minuta, kada je nastao muk na većem dijelu tribina Parken stadiona. Jovetić je izveo izvrsnu akciju, uputio asistenciju za Bećiraja koji lobuje Kaspera Šmajhela i donosi vođstvo svojoj reprezentaciji. Do kraja poluvremena je viđeno još par pokušaja Danaca, kod kojih je bila vidljiva nervoza, ali je rezultat do odlaska na odmor ostao nepromijenjen.

Od samog starta drugog dijela Danci su krenuli u presing a prvi je zaprijetio Kristensen, koji poslije šuta glavom šalje loptu pored stative. Kako je meč odmicao pritisak domaćih je rastao, ali je odbrana predvođena odličnim Savićem i Božovićem odolijevala napadima do kraja meča. Dominaciju domaće selekcije u drugom poluvremenu na kratko prekinuo Vešović pokušajem u 73. minutu, kada lopta nakon njegovog šuta odlazi preko gola. Na kraju su hrabri “sokoli” i uz pomoć Fortune uspjeli sačuvati vođstvo i sada sa pravom sanjaju Mundijal.

Nastavak kvalifikacija fudbalere Crne Gore očekuje 11. novembra kada će gostovati selekciji Jermenije u Jerevanu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na Memorijalnom turniru ,,Stevan Ćele Vilotić“ u Srbiji.
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki za prve mečeve u Ligi nacija naknadno je pozvao pet igrača iz domaće lige - četiri iz Budućnosti i golmana Dečića.