Kažnjen zbog pljuvanja navijača protivničke reprezentacije

marko_lasica_privatna_arhiva
Privatna arhiva

Rukometni reprezentativac Crne Gore, Marko Lasica kažnjen je sa 5.000 eura zbog incidenta u kojem je učestvovao nakon jučerašnjeg meča Evropskog prvenstva protiv Sjeverne Makedonije.

Naime, krilni igrač je poslije trijumfa “lavova” pljunuo jednog navijača protivničke selekcije, a sve su to zabilježile kamere. Lasica se pokajao, ali nije izbjegao kaznu od strane Disciplinske komisije EHF-a od 5.000 eura, sa tim da je 2.000  uslovna kazna na dvije godine. 

“Želim da se izvinim makedonskoj javnosti i objasnim situaciju. Tokom čitavog meča bio sam gađan novčićima i pljuvan, a posle utakmice takozvani navijač makedonske reprezentacije me je ponovo pljunuo kada sam bio u njegovoj blizini. Uzvratio sam i napravio grešku i zato se izvinjavam. Izuzetno cijenim makedonsku publiku, njenu posvećenost reprezentaciji i klubovima. Ali, ovi pojedinci koji se nedostojno ponašaju nisu navijači. I Vujović je sinoć pogođen flašom sa tribina. Međutim, moja reakcija je za svaku osudu i još jednom se izvinjavam”, naveo je Lasica u svom izvinjenju. 

Crnu Goru sjutra od 18 časova očekuje meč odluke za plasman u glavnu rundu takmičenja na šampionatu Evrope protiv selekcije Slovenije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci