Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbojkaši na startu bolji od Azerbejdžana

muska-odbojkaska-reprezentacija-crne-gore-seniori-odbojkasi-1000x600
OSCG
  • Autor onogost.me
  • 07.05.2021. u 17:15

Iako teže od očekivanog, crnogorski odbojkaši su pobjedom, uz tri boda, protiv Azerbejdžana (3:1), startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Igra izabranika Veljka Bašića nije bila na željenom nivou, ali se u prvom meču to i nije moglo očekivati. Najbitnija je, ipak, pobjeda, jer samo dobri rezultati donose plasman na velika takmičenja, a to je i cilj Crne Gore.

Utisak nakon pobjede je, ipak, pokvarila povreda skočnog zgloba Marka Bojića, koji je pod znakom pitanja za nastavak turnira u Tbilisiju. Protiv Azerbejdžana je u kvalifikacijama debitovao primač Budve Ivan Zvicer (igrao je za seniorsku reprezentaciju prije dvije godine na Igrama malih zemalja u Crnoj Gori), koji je Bojića zamijenio u drugom setu, a debi u seniorskom sastavu je imao 19-godišnji igrač Dubočice iz Leskovca Miloš Kosović (bivši igrač Bar voleja), koji tokom meča ulazio na servis…

Iako konačan rezultat do ne govori, Crna Gora je dominirala u prvoj setu. Sa dva asa Aleksandra Minića je odmah povela 6:1, isti igrač je iz kontre donio vođstvo od 11:5, kao i ono na 22:13, kada se činilo da je set završen. Ipak, Azerbejdžan je iskoristio opuštanje u igri „crvenih“ pa je prišao, čak, na poen zaostatka na 24:23, ali je onda Vasilenko servis greškom donio set našoj selekciji.

Izlazak Bojića nije mnogo poremetio igru Crne Gore u drugom setu, jer su „crveni“ konstantno bili u vođstvu, i to pet poena, koliko je bilo na 19:14, nakon bloka Blaža Milića. Tačku na ovaj set stavio je mlađani Zvicer.

Crna Gora je u trećem setu dozvolila rivalu da se razigra, pa je Azerbejdžan već sredinom seta stekao nedostižnih šest poena prednosti (16:10), a sve je bilo jasno kada je poveo 20:13.

Rezultatska neizvjesnost je u trećem setu trajala do 14:14. Tada je kapiten Ćaćić osvojio 15. poen, a onda je na njegov servis Crna Gora osvojila još tri u nizu (blok Zvicera i tri kontre Minića) za vođstvo od 19:14, kada je prelomljen ovaj set, samim tim i meč, jer su „crveni“ rutinski priveli utakmicu kraju…

Crna Gora sjutra (13.30) igra protiv Grčke, a nedjelju protiv Gruzije (16.30).

Azerbejdžan – Crna Gora 1:3 (23:25, 21:25, 25:21, 15:25)

TBILISI – “Važa Kačarava volleyball Arena”. Igrano bez prisustva publike. Poeni iz napada: Azerbejdžan 51, Crna Gora 53. Poeni iz bloka: Azerbejdžan 3, Crna Gora 18. Poeni iz servisa: Azerbejdžan 2, Crna Gora 2.

Greške: Azerbejdžan 24, Crna Gora 28.

AZERBEJDŽAN: Hasanli 2, Gurskij, Aghazade 12, Aljijev 7, Ališanov 7, Abdulajev (libero), Nikulenko, Duniamalijev, Rzazade, Baranov 5, Aghabajov, Vasilenko 23, Alahverdijev.

CRNA GORA: Minić 19, Kosović, Babić, Zvicer 9, R. Strugar 4, Ćaćić 14, Radonić 1, Lakčević (libero 1), Bojić 6, Milić 5, B. Strugar, Ječmenica 10, Pavićević 4, Vlahović (libero 2).

Izvor: Pobjeda.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.