Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz “sokola” na debiju Tumbakovića

crna-gora-620x350
telegraf.rs
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2016. u 20:18

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Grčke u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:1. Meč u Atini, bio je prvi od kad je kormilo reprezentacije preuzeo Ljubiša Tumbaković. 

Pored Tumbakovića koji je debitovao na klupi, na terenu su u dresu reprezentacije prvi put istrčali Aleksandar Šćekić, Filip Raičević i Darko Zorić.

Prvi dio igre na “Karaiskakisu” je završen bez golova u kojem Crna Gora nije ništa ozbiljnije uradila u napadu, dok su Grci u dva-tri navrata priprijetili golu Mijatovića a najozbiljniju priliku za domaću selekciju je imao Mitroglu čiji je pokušaj zaustavio Simić. U drugom poluvremenu skroz druga slika na terenu. Inicijativa Grka je krunisana već u 54. minutu kada Cavelas postiže gol iz slobodnog udarca za 1:0. Vođstvo Helena je trajalo svega dva minuta kada posle kornera Vukčevića, Tomašević postiže gol za izjednačenje. Crna Gora je osokoljena izjednačujućim pogotkom priprijetila u 59. i 60. minutu ali bez uspjeha. Rezervista Karelis donosi novo vođstvo svojoj reprezentaciji, poslije neuspjele ofsajd zamke, kada postiže gol u 63. minutu. Poslije gola Karelisa ređaju se prilike i na jednoj i na drugoj strani, ali su mreže do kraja susreta mirovale.

I pored poraza i izmijenjenog sastava u odnosu na kvalifikacije, zaključak je da je Crna Gora pružila solidnu partiju u Pireju, a priliku da isprave greške iz večerašnjeg susreta “sokoli” će imati u utorak kada dočekuju na svom terenu Bjelorusiju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi 8 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.