Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Preveliki respekt prema Norvežanima “sokole” koštao boljeg rezultata

reprezentativci_cg_u_fudbalu_trening
fscg.me
  • Autor onogost.me
  • 30.03.2021. u 20:42

Crnogorska fudbalska reprezentacija poražena je od Norveške 0:1 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor “sokola” Miodrag Radulović odlučio se za defanzivnu postavu i igru na startu, dok su gostujući fudbaleri objeručke prihvatili “poklon” i diktirali tempo utakmice. U prilično monotonom prvom poluvremenu Norvežani su dominirali terenom, stvarali šanse i terensku inicijativu krunisali golom. Prvu i jedinu ozbiljnu priliku u prvom poluvremenu crnogorski fudbaleri imali su u 26. minutu, Đurđević je odlično “nosio” suparničkog rivala na leđima, šutirao u suprotni ugao, ali je golman gostujuće selekcije bio na pravom mjestu. Samo tri minuta kasnije Norvežani su odgovorili preko Svensona, koji je dobro ciljao, ali je Hakšabanović u poslednjem trenutku dobro istrčao i uspio da skrene smjer lopti, koja je završila pored gola. Pogodak u mreži Mijatovića stigao je u 35. minutu. Elinusi je iskoristio igru “jedan na jedan” sa nešto sporijim Šćekićem na lijevom krilu, pretrčao veznjaka crnogorske reprezentacije i u srcu peterca pronašao Serlota, kojem nije bilo teško da postigne gol za 0:1.

Početkom nastavka “sokoli” su hrabrije zaigrali, pokazali manje poštovanja prema rivalu, te na startu odmah stvorili odličnu priliku preko Jovetića. Savić je dugom loptu prebacio igru na desnu stranu, Marušić precizno pronašao kapitena u srcu šesnaesterca, da bi odličan šut glavom Jovetića golman Norveške odbranio uz sjajnu paradu. Šćekić je neprecizno probao sa 20 metara u 52. minutu, a Hakšabanović u 58. nakon solo akcije po desnoj strani. Mogli su Norvežani da udvostruče prednost u 62. minutu, srećom po domaćina Haland je bio sebičan i neprecizan. Opet je Jovetić imao svoju rolu u 69. minutu, ali je loše šutirao. Savić je u 75. minutu pokušao glavom, ali je još jedan pokušaj crnogorskih reprezentativaca završen bez gola. Ubilježen je još jedan neprecizan šut Jovetića u 83. minutu. King je u samom finišu pogodio prečku, pa je konačan rezultat ostao 0:1.

Nakon tri odigrana kola Crna Gora, Norveška i Holandija imaju po šest bodova u grupi G. Turska je prvoplasirana sa sedam bodova, dok na dnu tabele Gibraltar bez bodova i Letonija sa osnvojenim jednim bodom. Naredni meč “sokoli” igraju protiv Turske u gostima 1. septembra.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve koje će naša selekcija u junu odigrati sa Belgijom i Gruzijom.