Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Svačiji doprinos je bitan

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2023. u 12:59
Koliko je važna bila utakmica sa Meksikom govori to što su je izabranici Boška Radovića imali u mislima veoma dugo. Otud vjerovatno i određeni pritisak i stegnutost u prvoj četvrtini, čega ne bi trebalo da bude protiv Egipta.

„Izašli smo iz jedne vrlo bitne pobjede koja je možda bila od najvećeg značaja na prvenstvu. Prije par dana smo počeli da spremamo reprezentaciju Meksika, ali mislim da smo se za taj meč praktično spremali od početka priprema. Svi smo zadovoljni, atmosfera je odlična, ali nemamo mnogo vremena do sljedeće utakmice protiv Egipta, koja nije od mnogo manjeg značaja. Nema puno vremena, na treningu ćemo pokušati da ispravimo neke greške kojih je bilo protiv Meksika i pokušati da dođemo do nove pobjede“, kazao je za RTCG debitant na velikom takmičenju Andrija Slavković.

Premijerni meč na šampionatu pokazao je čini se recept uspjeha crnogorske reprezentacije – svačiji je doprinos bitan. Od MVP učinka Nikole Vučevića, do ulaska igrača sa klupe makar za jedan koš, par dobrih odbrana, skok ili jednostavno dobru energiju. Debitant na Svjetskom prvenstvu Andrija Slavković na primjer, nije imao negativnu stavku u statistici za 14 minuta na parketu – 4 poena, ofanizivni skok i ukradena lopta za koju se bacio u aut, prava slika odnosa prema zadacima u reprezentaciji.

„Mislim da imamo veoma kvalitetan tim tako da će na svakoj utakmici vjerovatno neko drugi doći do izražaja. Ja radim sve ono što je u interesu ekipe i trenera. Samo učešće na ovakvom takmičenju je san svakog mladog igrača pa je tako i za mene“, kazao je Slavković.
Iza Slavkovića je odlična klupska sezona, koja ga je preporučila za poziv u reprezentaciju, prelazak u ekipu Budućnosti i potom debi na najvećoj sceni.

„Mislim da smo napravili sjajne rezultate sa ekipom SC Derbija, pa je kao nagrada za to stigao i poziv selektora, a potom i potpis za Budućnost. Radujem se budućim izazovima“, zaključio je Slavković.

Crna Gora drugi meč na šampionatu igra u nedjelju ujutro u 10:45 po centralnoevropskom vremenu, a pobjeda bi vjerovatno i matematički obezbijedila plasman u drugu fazu, ako istog dana i Litvanija savlada Meksiko.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci