Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kanarinke” pobjedom započele turneju u BiH

image-707787d3912b47acec25800b0850aabe213930004ce6b86c8f0ce5851a71a822-v
RK Levalea
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2016. u 19:28

Rukometašice “Levalee 2010“ juče su ubjedljivom pobjedom započele turneju u sklopu priprema za nastavak prvenstvene sezone. U dvorani “Mirsad Hurić“ savladana je domaća ekipa ŽRK “Goražde“ rezultatom 31:20 (15:9). 

Pobjednik ovog meča ni u jednom momentu nije dolazio u pitanje, jer su “kanarinke“ bile mnogo kvalitetniji rival, kontrolišući igru i rezultat tokom cijelog meča.

Nikšićanke novi meč na turneji očekuje 13. februara protiv sedmoplasirane ekipe Premijer lige BiH, ŽRK “Izviđač Autotrans“ u Ljubuškom, dok će dan kasnije snage odmjeriti protiv trenutno prvoplasirane ekipe Premijer lige BiH i aktuelnim prvakom, ekipom “Grude – Autoherc“. Ovaj meč će biti odigran u Grudama u dvorani “Bili brig“.

Petodnevna turneja “kanarinki“ je plod dobre saradnje nikšićkog kluba sa prijateljima iz Bosne i Hercegovine i poslužiće svim ekipama kao dobra uvertira pred početak proljećnog dijela sezone. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.