Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RK Nikšić 2014: Cilj je prva liga

rk_niksic
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2015. u 10:09

Rukomet, igra kojoj su Nikšić i Crna Gora dali mnogo, na klupskom nivou nikada nije lošije stajala. Slaba liga, svedena skoro na amaterski nivo, prazne sale bez grijanja, klubovi miljama daleko od evropske rukometne scene, nijesu slika koja  uliva nadu. 

 

Ipak,  paradoks je da uprkos svemu, veliki broj djece i dalje uživa igrajući i trenirajući ovaj sport.  Možda se i tu krije jedino rešenje, krenuti od nule i sa talnentovanom djecom stvarati sve nanovo.

Upravo tim putem je krenuo nikšićki rukometni klub, RK Nikšić 2014. Osnovao ga je novembra 2014. godine Momčilo Abramović, koji je sada predsjednik kluba.  Za kratko vrijeme klub je okupio veliki broj kako mlađih tako i starijih igrača, što je bilo dovoljno da se sastave ekipe u svim uzrasnim kateogorijama. Sa mlađim ekipama rade Zoran Abramović i Momčilo Božović dok je trener prvog tima Miodrag Ašanin. Klub se od ove godine takmiči u drugoj crnogorskoj ligi.

 “Klub je osnovan sa jednostavnom idejom, kvalitetnim radom i novom energijom omogućiti mladim rukometašima da krenu u jednu, ubjeđen sam, uspješnu rukometnu priču. Krenuli smo odlično, djeca u svim kategorijama rade i više nego dobro. Imamo plan i viziju a uz trud, napore i energiju koju svi skupa ulažemo rezultati neće izostati”, kazao je Miodrag Ašanin, trener prvog tima.

Ašanin se osvrnuo i na ono što ih očekuje u narednom periodu:

“Slijede nam nekolike prijateljske utakmice prije početka druge lige. To će nam poslužiti da ukomponujemo ekipu kako treba za ligaško takmičenje. Liga počinje krajem mjeseca a glavni konkurenti za ulazak u prvu ligu su nam Danilovgrad i Ulcinj. Ono u šta duboko vjerujem jeste da ćemo od naredne sezone igrati u prvoj ligi”,  dodao je Ašanin.  

Jedan od iskusnijih u timu je i bivši mladi reprezentativac,  kapiten Risto Blagojević.

“Što se tiče prve ekipe, ona je sastavljena pretežno od kadeta i nas par “starijih” igrača, koji pokušavamo da im pružimo određenu dozu iskustva koja im u ovom uzrastu nedostaje. Uz par turnira u Bosni i Hercegovini i Srbiji, veći dio priprema smo obavili ovdje u Nikšiću. U salu smo počeli da radimo prije dvadesetak dana. Međutim ove godine zbog zatvaranja B sale sportskog centra, suočeni smo sa manjkom termina za treninge. I pored toga zadovoljni smo uslovima za rad i ekipa će spremno dočekati počatak lige.  Cilj je jasan, ulazak u prvu ligu”, kazao je Risto.

O ozbiljnosti ljudi koje vode ovaj klub ne treba ni sumnjati,  jer se već pomalo stidljivo ali kažu i ostvarivo, prave planovi da se u narednih par godine učestvuje i u SEHA  regionalnoj rukometnoj ligi.

Početak rukometne lige najavljen je za 18.oktobar. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci