Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RK Trebjesa: Dvije godine blistavih trenutaka

naslovna
RK Trebjesa
  • Autor onogost.me
  • 16.10.2015. u 09:48

Iako postoji svega dvije godine iza RK Trebjesa kao da je čitava decenija rada. Jedan od najmlađih sportsih kolektiva u gradu dokaz je da se velikom posvećenošu i za kratko vrijeme može mnogo toga učiniti. 

Spisak velikih uspjeha što na domaćoj, što na regionalnoj rukometnoj sceni govori ipak sve.

RK Trebjesa je, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji do sada učestvovao na desetine međunarodnih turnira za mlađe uzraste  u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj , Makedoniji  i u našoj zemlji, vraćajući  se gotovo uvijek sa nekim od odličja.

Dovoljno j možda reći i da je na skoro svakom turniru neko od djece iz kluba nagrađivan individualnim nagradama.

Staša Raičević u konkurenciji 2002. godišta na turniru u Lazarevcu proglašena je za najboljeg golmana, Ivana Đurović na turniru u Sloveniji za najboljeg strijelca, Kristina Peković u konkurenciji 2000.  godišta bila je najbolji strijelac u Lazarevcu, Nemanja Baltic najbolji golman turnira na Zlatiboru, Zoran Janjusevic proglasen je za najboljeg igrača turnira u Skoplju.

„Trenutno okupljamo oko 100 djevojčica i dječaka u iskrenoj namjeri da im, ne samo približimo čari rukometa kao sporta koji u priličnoj mjeri doprinosi pravilnom razvoju psihofizičkih sposobnosti čovjeka i njih kao ličnosti, nego i da im  pomognemo u ostvarivanju sportskih i životnih snova. Mladi su i imaju pravo na snove, a naša je obaveza da ih podržimo u tome. Moramo priznati da nijesmo poznati po skromnosti kada su u pitanju mukotrpan rad i edukacija, niti se libimo da ističemo i najveće sportske ambicije“, kazao je trener Miloš Perović.

On ipak kao najveće priznanje za klub izdvaja poziv u reprezentaciju na širi spisak  reprezentacije čak 14 djevojčica i 8 dječaka.

„ Na užem spisku se nalazi njih 10 u kategoriji 2000. i 2001. godišta za dječake i djevojčice i 2002/2003. godišta za djevojčice“, kaže Perović dodajući da su klub dosad posjećivala i velika imena našeg rukometa kaom što su Katarina Bulatović, Dragan Adzić, Radmila Petrović  i Petar Kapisoda. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.