Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rukometaši Crne Gore završili učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

rade-mijatovic
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2016. u 18:18

Rukometaši Crne Gore poraženi su večeras od Rusije u poslednjem meču u grupi rezultatom 28:21 (14:9) i time okončali svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. 

Nijesu “lavovi“ uspjeli da pruže ni približno dobru igru kao u meču sa Danskom, i bez povrijeđenog Vuka Borozana doživjeli su ubjedljiv poraz od večeras kvalitetnijeg protivnika.

Svega prvih pet minuta meča igra je bila izjednačena kada je rezultat bio 2:2, poslije čega Rusi preuzimaju inicijativu i ubrzo prave razliku od pet golova koju su sačuvali do odlaska na odmor. Dosta grešaka u odbrani su pravili izabranici Ljubomira Obradovića koji nijesu imali rešenja za napadače ”zbornaje” što je glavni uzrok lošeg rezultata u prvom dijelu igre.  U drugom poluvremenu tempo igre je znatno opao u odnosu na prvo poluvrijeme kada je postalo jasno ko će slaviti u ovom meču, kada su Rusi uspjeli da uvećaju prednost i rutinski privedu meč kraju. 

Za najmladi tim na prvenstvu Evrope, ovaj šampionat će svakako biti korisno iskustvo, koje će im mnogo značiti u budućnosti, a koje je pored kvaliteta i borbenosti, koje ovi momci svakako posjeduju, neophodno da bi se napravio ozbiljniji rezultat na velikim takmičenjima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.