Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Škerović: Želimo zlato na Malti; Bošković: Rivali nepoznanica, vjerujem u dobar rezultat

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 26.05.2023. u 15:59
Crnogorske košarkaške reprezentacije igraće na Igrama malih zemalja. Košarkašice koje predvodi Jelena Škerović na Malti će nastaviti uigravanje za Eurobasket, dok će mušarci nastupiti sa B selekcijom.

Selektorka neće moći da računa na Natašu Mek, Taju Rejmer, Jelenu Dubljević i Jovanu Pašić.

“Imamo dvije utakmice iza sebe protiv Srbije, nastavljamo da radimo i popravljamo igru. Iskoristićemo vrijeme na Malti da radimo na fizičkoj spremi i taktici. Protivnici nijesu na nivou rivala koje ćemo imati na Eurobasketu, ali će značiti mečevi da pripremimo taktiku. Mislim da svi očekuju, kao i mi, zlato. Međutim, moramo to da pokažemo na terenu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje,” istakla je Škerović.

Na spisku za ovaj izazov su:

Milica Jovanović, Jelena Vučetić, Sofija Živaljević, Božica Mujović, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Milena Jakšić i Lana Vukčević.

Našu B selekciju na Malti vodiće Goran Bošković. On je istakao da su rivali nepoznanica, ali da vjeruje u dobar rezultat.

“Trenirali smo prethodnih sedam dana. Trudili smo se da radimo što bolje i da napravimo pravu atmosferu i da u datom momentu izgledamo najbolje moguće. Nije lako za sedam dana, ali momci dobro rade i ja sam tim jako zadovoljan. Nezgodno je što su neki ranije, a neki kasnije završili sezonu, pa nijesu ni u približno istom trenažnom procesu i fizičkom statusu, pa smo balansirali i radili stvari koje prijaju svima. Očekivanja su da budemo na nekom maksimalnom nivou. Ne znamo puno o protivnicima, tek smo počeli skauting, tako da ćemo se u hodu, tokom takmičenja baviti rivalima,” istakao je Goran Bošković.

Za B reprezentaciju će igrati: Nenad Vuković, Petar Kusovac, Miloš Krivokapić, Filip Anđušić, Viktor Vujisić, Pavle Đurišić, Marko Kljajević, Balša Živanović, Zdravko Bošković, Bogdan Bojić, Miloš Vujović.

Raspored mečeva za muškarce:

Crna Gora – Luksemburg (Crna Gora – Malta (31. maj, 14:30)

Crna Gora – Kipar (1. jun, 19:00)

2. jun – polufinale

3. jun – mečevi za plasman

Raspored mečeva za žene:

Crna Gora – Luksemburg (30. maj, 12:15)

Crna Gora – Malta (31. maj, 12:15)

Crna Gora – Kipar (1. jun, 16:45)

2. jun – polufinale

3. jun – mečevi za plasman

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.