Slađana Pejović najbolja na Međunarodnoj atletskoj trci “Oslobođenje Cetinja”

UGC
 • Autor onogost.me
 • 04.11.2022. u 11:40
Na Međunarodnoj atletskoj trci „Oslobođenje Cetinja“, na kojoj je nastupilo više stotina takmičara iz zemlje i regiona, Nikšićanka Slađana Pejović osvojila je prvo mjesto u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

U seniorskoj konkurenciji, pored Uroša Gutića iz Bosne i Hercegovine, drugo mjesto pripalo je Ivanu Bubnovu iz Rusije, a treće Marku Kavaji sa Cetinja. U ženskoj konkurenciji, iza Slađane Pejović (AK Nikšić), na cilj je stigla Elzana Guberinić iz Oriona, dok je treće mjesto zauzela njena klupska drugarica Nikolina Marović.

U kategoriji juniora i juniorki, koji su se takmičili na dionici dugoj dva kilometra, najbolji su bili Miloš Radović, Ivan Popović i Miloš Pušonjić, a u ženskoj konkurenciji Jovana Vučetić, Antonela Gazivoda i Nora Selčanin. Među srednjoškolcima, u muškoj konkurenciji najbolji su bili Dejan Marković i Vladimir Marinović, a u ženskoj konkurenciji Anastasija Pajović i Marija Jovićević.

Najbrži osnovci bili su Vuk Kostić, Mihailo Jovićević i Predrag Popović, a kod djevojčica Valentina Perović, Lejla Maljević i Sofija Martinović. U kategoriji veterana pobjedu je odnijela Rada Miladinović u ženskoj konkurenciji, a Velimir Ćorović u muškoj konkurenciji.

Najbolji među rekreativcima bili su Kristijan Lavović i Marko Milojko. U konkurenciji članova Vojske Crne Gore najbrži je bio Slavko Rakočević, dok su u konkurenciji policije pobjedu odnijeli Veselin Petrušić – prvo mjesto i Radomir Radunović koji je osvojio drugo mjesto. U ženskoj konkurenciji, prva do cilja stigla je Biljana Radunović.

Na trci su nastupili takmičari iz atletskih klubova Crne Gore i zemalja iz okruženja koji su se takmičili na dionici od 800 metara. U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta zauzele su Sara Vučetić, Same Camič i Anđela Vučetić, a u muškoj konkurenciji Matija Bulajić, Nemanja Madžgalj i Nikola Golubović.

Najbolja juniorka je Jovana Vučetić, najbolji junior Miloš Radović, najbolja seniorka Slađana Pejović, a najbolji senior Marko Kavaja. Najmlađi učesnik trke bio je Demir Maljević.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Golbal klub Nikšić nastupiće sjutra na međunarodnom turniru u Sarajevu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
  Zahvaljujući debaklu Budućnosti u posljednjem polusezonskom meču, a ubjedljivoj pobjedi Nikšićana u Bijelom Polju (4:0) – Sutjesci je pripala jesenja titula. Najveći rivali bodovno su izjednačeni na tabeli, ali kraj Bistrice su zadovoljniji zbog bolje gol razlike.