Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slađana Pejović najbolja na Međunarodnoj atletskoj trci “Oslobođenje Cetinja”

UGC
  • Autor onogost.me
  • 04.11.2022. u 11:40
Na Međunarodnoj atletskoj trci „Oslobođenje Cetinja“, na kojoj je nastupilo više stotina takmičara iz zemlje i regiona, Nikšićanka Slađana Pejović osvojila je prvo mjesto u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

U seniorskoj konkurenciji, pored Uroša Gutića iz Bosne i Hercegovine, drugo mjesto pripalo je Ivanu Bubnovu iz Rusije, a treće Marku Kavaji sa Cetinja. U ženskoj konkurenciji, iza Slađane Pejović (AK Nikšić), na cilj je stigla Elzana Guberinić iz Oriona, dok je treće mjesto zauzela njena klupska drugarica Nikolina Marović.

U kategoriji juniora i juniorki, koji su se takmičili na dionici dugoj dva kilometra, najbolji su bili Miloš Radović, Ivan Popović i Miloš Pušonjić, a u ženskoj konkurenciji Jovana Vučetić, Antonela Gazivoda i Nora Selčanin. Među srednjoškolcima, u muškoj konkurenciji najbolji su bili Dejan Marković i Vladimir Marinović, a u ženskoj konkurenciji Anastasija Pajović i Marija Jovićević.

Najbrži osnovci bili su Vuk Kostić, Mihailo Jovićević i Predrag Popović, a kod djevojčica Valentina Perović, Lejla Maljević i Sofija Martinović. U kategoriji veterana pobjedu je odnijela Rada Miladinović u ženskoj konkurenciji, a Velimir Ćorović u muškoj konkurenciji.

Najbolji među rekreativcima bili su Kristijan Lavović i Marko Milojko. U konkurenciji članova Vojske Crne Gore najbrži je bio Slavko Rakočević, dok su u konkurenciji policije pobjedu odnijeli Veselin Petrušić – prvo mjesto i Radomir Radunović koji je osvojio drugo mjesto. U ženskoj konkurenciji, prva do cilja stigla je Biljana Radunović.

Na trci su nastupili takmičari iz atletskih klubova Crne Gore i zemalja iz okruženja koji su se takmičili na dionici od 800 metara. U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta zauzele su Sara Vučetić, Same Camič i Anđela Vučetić, a u muškoj konkurenciji Matija Bulajić, Nemanja Madžgalj i Nikola Golubović.

Najbolja juniorka je Jovana Vučetić, najbolji junior Miloš Radović, najbolja seniorka Slađana Pejović, a najbolji senior Marko Kavaja. Najmlađi učesnik trke bio je Demir Maljević.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Opštine Nikšić obišla je oko 200 domaćinstava koji su prijavi štetu nakon zemljotresa koji je sredinom marta pogodio granično područje Crne Gore i Bosne Hercegovine, odnosno selo Čarađe u Goliji.