Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska u baražu protiv Podgorice

ABA liga/Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 26.04.2023. u 08:19
Ciljevi u sezoni su ranije ispunjeni, a Sutjesku ove sedmice očekuje baraž za plej-of u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi.

Rival je Podgorica, a prvi meč je danas (21h) u Nikšiću, dok je revanš u petak (19) u Podgorici. Igra se na koš razliku, a bolji iz ovog duela u polufinalu će igrati protiv Budućnosti.

Sutjeska je ranije kroz domaći šampionat izborila nastup u NLB ABA2 ligi naredne sezone, dok je u regionalnom takmičenju plasmanom na završni turnir ostvaren i drugi cilj.

“U oba takmičenja smo ostvarili zacrtane ciljeve. Na prethodnom meču sa SC Derbijem se vidio mali pad koncentracije, što ne bismo smjeli da dozvolimo, već da na pravi način završimo sezonu. Došli smo nekim težim putem do cilja. Čestitke momcima na svemu kroz šta smo zajedno prošli”, rekao je trener Darko Vujačić.

Sutjeska je ove sezone odigrala tri meča sa Podgoricom i upisala tri pobjede – dvije u crnogorskoj ligi, a jednu u ABA2 šampionatu. Podgorica je bila rival i prethodne sezone u baražu u kojem je eliminisala našu ekipu.

“Dobro se poznajemo sa Podgoricom. Protivnik je dobar, kvalitetan… Očekuje nas čvrsta utakmica na našem terenu, dva dana kasnije i revanš. Nadam se da će fokus i koncentracija biti na maksimalnom nivou, bez obzira na to što se približava kraj prvenstva”, kazao je Vujačić.

Prvi meč će zbog bolja u koljenu propustiti Zdravko Bošković, a njegov nastup je i u revanšu pod znakom pitanja. Od ranije je van terena i Ilija Varajić.

“Daćemo sve od sebe, potrudićemo se da odigramo što kvalitetnije. Neki momci će dobiti veću minutažu da vidimo za narednu sezonu na koga možemo računati i u kojoj mjeri. Iskoristićemo ova dva meča da se što bolje pokažemo i završimo onako kako dolikuje našem klubu. Moram da naglasim da se minutaža ne dobija na lijepe oči i neki talenat, već zaslugom na treningu i kroz zahtjeve, koji se traže od igrača. Jednostavno, igrači na treningu moraju da pokažu i dokažu da su vrijedni određenih minuta na utakmici i da mogu da doprinesu”, poručio je trener Darko Vujačić.

Izvor: kksutjeska.com

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci