Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska u Sarajevu: Neće biti lako, ali će ekipa dati maksimum

Dragana Stjepanović/ ABA liga
  • Autor onogost.me
  • 22.11.2022. u 07:45
Šest mečeva – šest pobjeda. Početak sezone je odličan, Sutjeska ne zna za poraz u svim takmičenjima, ima četiri trijumfa u domaćem prvenstvu, dva u NLB ABA2 ligi, a priliku za nastavak niza imaće upravo u regionalnom takmičenju.

Sarajevo je od danas do nedjelje domaćin drugog ‘balona’ ABA2 lige na kojem će, za razliku od prvog, timovi odigrati po tri utakmice. Sutjesku na ovom turniru očekuju dueli sa debitantom, slovenačkim Šenčurom, te Širokim i Vrijednosnicama iz Osijeka.

Trener Darko Vujačić upozorava da u ovom trenutku forma nije na zavidnom nivou, te da se ekipa, što se tiče treninga, vratila u avgust. Bez obzira na to, ekipa će u svakom meču pružiti maksimum kao što je i do sada bio slučaj.

“Vidjećemo u ovom ‘balonu’ kakvi ćemo biti u odnosu na prvi. Očekivali smo da ćemo biti bolji nego na Zlatiboru, ali se nismo nadali da ćemo imati sve ove probleme. Ali šta je – tu je. To što je bilo ostaje iza nas. Bilo je dosta povreda, dosta bolesnih igrača. Popović se priključio pred polazak. Vidjećemo koliko će biti spreman da nam pomogne. Nije spreman da pruži maksimum, ali se nadam da će pomoći ekipi. Mi sa nekom dozom samopouzdanja idemo u Sarajevo. Moram istaći da nemamo potrebnu svježinu, a nivo forme i igre nije na zavidnom nivou. Sigurno neće biti lako. Nismo fizički spremni i neće biti lako da fizički iznesemo tri utakmice. Idemo korak po korak. Vidjećemo kako ćemo reagovati na prvu utakmicu. Momci će biti spremni da daju maksimum u ovom momentu. Nadamo se dobrom rezultatu i na ovom ‘balonu’”, rekao je Vujačić.

Prvi meč je danas (15h) protiv Šenčura. Ekipa iz Slovenije je na Zlatiboru pretrpjela dva poraza, a u Sarajevo dolazi nakon tri vezane pobjede u domaćem prvenstvu, od čega su dvije bile veoma ubjedljive – savladali su Rogašku 86:59, a Iliriju 95:68.

“Ni oni, ni Široki rezultatski nisu zadovoljni prvim ‘balonom’. Biće dosta drugačije. Sve se mijenja od ‘balona’ do ‘balona’ – rosteri, nivo forme, zdravstveni problemi, povrede… Šenčur je dobra, nezgodna ekipa. Dosta trče u tranziciji, dosta napadaju individualno, jaki su u igri jedan na jedan. Nezgodan su protivnik, sigurno će izgledati bolje nego na Zlatiboru. Tražiće prvu pobjedu, a mi ne smijemo da se opustimo. Čeka nas zahtjevan meč – nema lakih utakmica ni u domaćem prvenstvu, ni u ABA2 ligi. Analizirali smo ih. Nadam se da će igrači upiti što više detalja, šta treba da rade na tom meču“, poručio je Vujačić.

Teške utakmice očekuje i krilni centar Miloš Popović. Miloš je ovog ljeta pojačao Sutjesku, riječ je o odličnom krilnom centru, čiji su kvaliteti odranije poznati košarkaškoj javnosti, preciznije još od 2016. godine kada je bio jedan od lidera juniorske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila Evropsko prvenstvo B divizije u Sjevernoj Makedoniji. Kada je on u reketu radni dan protivničkim ekipama je mnogo teži nego inače.

“Konačno počinje ‘balon’ u Sarajevu. Očekuju nas tri izuzetno teške utakmice, protiv kvalitetnih protivnika. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva je protiv ekipe Šenčura koja igra dobro. Trudićemo se da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i pokušamo da dođemo do pobjede”, kazao je Popović.

Popović je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, iako je jedno vrijeme imao problema sa povredama. Odlično je igrao na Zlatiboru, ali je u meču protiv TFT-a doživio povredu koja ga je odvojila sa terena. I prije toga je imao problema sa povredama, koje su sada, na radost svih, iza njega.

“Zadovoljan sam. Kad sam dolazio svidjela mi se koncepcija, trener… Zbog toga sam došao. Vidio sam da možemo nešto da napravimo, ali spletom nekih nesrećnih okolnosti sam imao povrede. Mislim da je konačno to iza mene, da ću biti spreman koliko-toliko da pomognem ekipi u Sarajevu. Daću sve od sebe, vidjećemo koliko će to biti dovoljno.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da prekid rada prosvjetnih radnika u februaru nije organizovan u skladu sa odredbama Zakona o štrajku, što ga, kako je saopšteno iz tog suda, čini nezakonitim.
    Drugi kvalifikacioni turnir juniorskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu, 20. aprila, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.