Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fantastične “Ajkule” u finalu EP: U džepu srebro i viza za Rio

cgfrancuska16
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 21.01.2016. u 20:42

Kakvo veče za crnogorski sport. Moćne "Ajkule" "pojele" su večeras mađarske reprezentativce, osigurale srebro i vizu za Rio. 

Izuzetna borba u kojoj su se posebno isticale odbrane obilježila je večerašnje polufinale između vaterpolista Crne Gore i Mađarske u kojoj su više sreće i koncentracije u ključnim momentima imali vaterpolisti Crne Gore i slavili rezultatom 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1). 

Početak meča su obilježile nekolike izuzetne odbrane Viktora Nađa sa jedne i Miloša Šćepanovića sa druge strane koji su čuvali egal nekoliko prvih minuta, sve do vodećeg gola Deneša Varge. Braća Janović su sa po jednom upisali u strijelce u prvoj četvrtini koja je završena neriješeno 2:2. Nikola Janović i Darko Brguljan se upisuju u strijelce u drugoj četvrtini što na polovini susreta donosi minimalnu ali značajnu prednost ”ajkulama” od 4:3. Žestoka borba se nastavila i u trećem dijelu igre gdje je viđen po gol sa obje strane. Ponovo su se istakle odbrane koje su bile na visini zadatka i u situacijama sa igračem više, a naš Mlađan Janović nije uspio iskoristiti peterac, Poslednju četvrtinu Mađari su otvorili pogotkom Hošjanskog kojim dolaze do izjednačenja, ali nedugo zatim Aleksandar Ivović postiže gol i donosi prednost Crnoj Gori. Sa odlične dvije intervencije Šćepanović je sačuvao prednost Jokićeve ekipe, koje uvećava Nikola Vukčević novim golom za Crnu Goru. Pečat na maestralnu partiju “ajkula” u polufinalu stavio je Aleksandar Ivović drugim golom za konačnih 8:5.

U subotu Crnu Goru očekuje borba za zlato u finalu sa domaćinom turnira, reprezentacijom Srbije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.