Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grbović: Vjerujem da će 15. aprila u nikšićkom bazenu naši vaterpolisti dočekati Francuze

dsc_9187
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 02.12.2015. u 11:11

Predstavnici Vaterpolo Saveza Crne Gore i opštine Nikšić obišli su danas radove na rekonstrukciji nikšićkog bazena. Drugi put za kratko vrijeme, što govori da se sa bazenom u Nikšiću prave ozbiljni planovi kada je u pitanju plivački i vaterpolo sport u Crnoj Gori.

Potvrdio je to danas i selektor vaterpolo reprezentacije, Vladimir Gojković,  ne skirvajući oduševljenje onim što vidi.

„ Slušao sam poslednjih mjeseci o ovome , ali sada kad vidim to sve izgleda mnogo bolje od onoga što sam očekivao da ću vidjeti i stavrno se nadam da će se rekonstrukcija bazena realizovati u planiranim rokovima“, istakao je Gojković posebno osvrnuvši se na značaj bazena za budućnost plivačkog i vaterpolo sporta u Crnoj Gori.

„ Dobićemo pedesetometarski zatvoreni bazen koji umnogome povećava uslove za rad i obim rada za veći broj kandidata, što za reprezentaciju, što za klubove.  Očekujem da ćemo najzad imati i djecu iz Nikšića u mlađim reprezentativnim selekcijama što sigurno povećava bitno tu bazu, jer znamo da nam je to problem i da imamo vrlo mali broj igrača na raspolaganju. Sigurno da ovakav objekat daje mnogo više prostora i reprezentaciji i savezu za rad i za napredak. Biće to veliki bazen, sa teretanom. Ja se nadam da ćemo ođe moći ozbiljno da radimo i da se pripremamo za svako veliko takmičenje“, poručio je Gojković.

Da će već sredinom aprila naredne godine Nikšićani moći da uživaju u velikim vaterpolo predstavama naših reprezentativaca nada se i prvi čovjek grada.

„Neka dinamika koju smo planirali je da će se krajem marta, početkom aprila završiti svi radovi. Plan je da se, ako sve to bude ispoštovano, 15. aprila ovdje igra uzvratni meč svjetske vaterpolo lige protiv Francuske“, optimista je Grbović.

Kad je u pitanju dinamika radova on kaže da će se u narednih dvadesetak dana završiti radovi na podnom grijanju, kao i preostali radovi na posatvaljanju keramike oko bazena.

„Za nekoliko dana ćemo raspisati i tender za bazensku termo  – tehniku“, kazao je on.

Zahvaljujući novom načinu grijanja očekuju se znatne uštede u potrošnji električne energije koja ne bi trebalo da bude veća od 100.000 eura na godišnjem nivou. Poređenja radi, dok je radio u ranijem periodu, bazen je pravio mjesečne račune od oko 30.000 eura.

Ukupna vrijednost projekta je oko 1, 2 miliona eura.

Bazen je izgrađen još 1972. godine za potrebe svearmijskih igara. Od tada je u funkciji bio u dva navrta po šest mjeseci 2000. i 2001. godine, nakon čega je zbog velikih troškova održavanja zatvoren, a prije nekoliko godina i pretvoren u dvoranu malih sportova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.