Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavnici Vaterpolo saveza obišli završne radove, zvanično otvaranje bazena do 21. maja

posjeta_bazen222222222222
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2016. u 12:39

Predstavnici Vaterpolo saveza i Opštine Nikšić danas su posjetili bazen u Sportskom centru i tom prilikom izrazili zadovoljstvo tokom radova, ali i zbog kvaliteta i izgleda budućeg sportskog objekta.

Petar Porobić, direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, kazao je da Vaterpolo savez još od septembra mjeseca redovno obilazi bazen i sa predstavnicima Opštine Nikšić prati radove i rješava sve tekuće probleme u rekonstrukciji bazena.

„Stvarno, danas imam zadovoljstvo da izrazim jednu pohvalu da smo došli do kraja radova, da je bazen u funkcionalnom smislu spreman za rad i sada ostaje da se završe oni dodatni radovi kojih nema puno, da se izvrši uređenje oko bazena, nekih prostorija, objekta… Mi smo naručili semafor koji će biti za primjer, naručili smo i igralište, tako da treba vremena da to dođe“, objasnio je Porobić.

Zatim je dodao da očekuje završetak radova za dvije do tri nedjelje kako bi se kompletirala sva nedostajuća oprema za odigravanje utakmice kako bi bazen, pored funkcija koje ima, a to su rekreacija i održavanje sportskih pogona, imao i sve uslove za održavanje zvaničnih utakmica.

„Mi u prosjeku u toku takmičarske sezone imamo u pogonu najmanje tri selekcije, tako da nam je u prethodnom periodu stvaralo problem to što nismo mogli da obezbijedimo dovoljan broj sati za rad svih selekcija. To jeste jedan od razloga što smo ovoliko pratili i ovoliku pažnju poklonili da se dobije jedan ovakav objekat. Time smo stvorili sve uslove za trening i dovoljan broj termina za sve naše nacionalne selekcije. Naša je potreba i plan da ćemo već ovog ljeta početi sa pripremama određenih selekcija ovdje“, zadovoljno ističe Porobić.

Ni bivši kapiten reprezentacije Crne Gore, Nikola Janović, nije krio oduševljenje nikšićkim bazenom.

„Zaista, moram da kažem da je ovo jedan izuzetan objekat. Nijesam imao priliku do sada da budem prisutan, ali sam imao priliku da vidim neke slike i moram da kažem da je ovo jedan reprezentativan bazen“, kazao je Janović, dodajući da će ovakav objekat imati veliki značaj za grad Nikšić.

Potom je naglasio da je bazenom potrebno upravljati na pravi način i domaćinski se ophoditi prema njemu, što je, kako navodi, siguran da će Opština Nikšić umjeti.

„Smatram da je Nikšić grad sporta i svakako da će biti novih vaterpolista koji će u nekoj doglednoj budućnost moći da  zamijene asove sadašnje naše reprezentacije. Mislim da će ovaj bazen, u narednom periodu, služiti kao jedna baza za pripreme naših nacionalnih selekcija, a najvažnije je da se bazira sve na mlađim uzrastima i mlađim kategorijama“, jasan je Janović.

Dragan Perović, potpredsjednik Opštine Nikšić, ponosno je istakao da će bazen biti završen za oko nedjelju dana kao i da je ostalo svega još nekoliko detalja do završetka.

„Bazen ne samo da je od značaja za opštinu Nikšić, već i za Crnu Goru. Radiće se i turistička promocija. Sportska promocija bazena biće vjerovatno 20. juna mečom vaterpolo reprezentacije Crne Gore, a potencijalni rival je reprezentacija Hrvatske, Španije ili Mađarske, koje su bile evropski i svjetski šampioni. Nikšićani će imati priliku da po prvi put vide jednu takvu predstavu“, najavljuje Perović, dok se zvanično otvaranje bazena očekuje do 21. maja.

„Iz razgovora sa predstavnicima Vaterpolo saveza Crne Gore i Elektroprivrede i stručnjacima iz Nikšića mogu reći da smo svi zadovoljni bazenom, mislim da je to prestižni objekat sa kojim ćemo svi da se ponosimo“, zaključio je Perović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.