Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Seminar: Nikšić će biti Nacionalni centar za vaterpolo i plivanje

vaterpolo
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2016. u 17:46

U saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore (VPSCG), Opština Nikšić i SC ''Nikšić'' organizovali su danas seminar za plivačke trenere i instruktore plivanja pri VPSCG. 

Kako prenosi portal wpolo.me, SC ”Nikšić” drugu godinu zaredom je bio domaćin ovog obaveznog seminara, a predavanja su održali prof. Davorka Leoni, mr. sc. Igor Beretić, mr.sc. Dejan Pejinović i mr.sc. Marko Begović.

Seminar u Nikšiću otvorio je prof. Mladen Klikovac, predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

”Nikšić će biti Nacionalni centar za vaterpolo i plivanje. Rekonstruisani bazen će sigurno zadovoljiti sve svjetske standarde. Ovo je druga godina kako seminar za licenciranje plivačkih trenera organizujemo u Nikšiću i interesovanje je ogromno. Jako je bitno da treneri imaju objekte, da imaju uslov za rad za djecom, da počnu da obučavaju djecu. Za vrhunske rezultate sigurno je potreban duži period, desetak godina napornog rada”, kazao je Klikovac.

On je rekao da su treneri ti koji moraju da otkriju talente, a savez da obezbijedi uslove za rad.

”Šampioni se rađaju, ali smo mi treneri dužni da ih nađemo i da im obezbijedimo uslove za rad. VPSCG zajedno sa SC ”Nikšić” planira niz aktivnosti u budućnosti, prva je odigravanja vaterpolo utakmice preliminarne faze Svjetske lige sa Francuskom, ukoliko radovi na bazenu budu završeni na vrijeme. Naravno, naši seniori, kadeti i juniori će se na bazenu u Nikšiću pripremati za takmičenja. Nikšić ima izvanredne uslove za pripreme sportista, sa izgradnjom hotela, i ako sve to uvežemo, ovaj grad će biti interesantan ne samo za pripreme naših sportista, već i sportskih ekipa iz drugih država”, dodao je Klikovac.

Predrag Ivanović, domaćin i direktor SC ”Nikšić”, poželio je dobrodošlicu predavačima i učesnicima seminara, i nagalsio da Nikšić uskoro postaje Nacionalni centar za vaterpolo i plivački sport.

”Ove godine seminar je izuzetno posjećen, prisustvuje oko 50 trenera, a iz Nikšića je nešto više od deset trenera. Nadam se da ćemo za sve kandidate sličan seminar organizovati i u junu, tako da će Nikšić i po tom pitanju biti spreman za otvaranje bazena. Bićemo u prilici da našim građanima i svim korisnicima bazena pružimo usluge na najvišem mogućem nivou. Ovdje danas imamo predstavnike klubova iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Podgorice. Bazen u Nikšiću neće biti samo interesantan domaćim timovima, već i savezima iz okruženja. To nas sve raduje, ali i obavezuje da pružimo što bolje i kvalitetnije usluge”, istakao je Ivanović.

Predavači i učesnici seminara obišli su i radove na rekonstrukciji zatvorenog bazena, čije se otvaranje očekuje uskoro.

Ovo je drugi seminar ove godine, a prije nedjelju dana Herceg Novi je bio domaćin izuzetno posjećenog seminara za obavezno licenciranje vaterpolo trenera.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.