Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vujačić: Vjerujem da možemo više u odnosu na prošlu sezonu

ABA 2 liga
  • Autor onogost.me
  • 28.09.2022. u 10:30
Košarkaši Sutjeske privode kraju pripreme za novu sezonu, u kojoj će ambicije ponovo biti da se kroz domaće prvenstvo obezbijedi plasman u ABA 2 ligu, te da se u regionalnom takmičenju stigne što dalje.

Trener Nikšićana Darko Vujačić pričao je za Portal RTCG o tome kako je protekao pripremni period, koje zahtjeve će staviti pred ekipu, a osvrnuo se i na učešće crnogorske reprezentacije na nedavno završenom Eurobaksetu.

Nikšićani su sa radom počeli 21. jula, a prvi meč u sezoni igraju za vikend, kada će gostovati novajliji Dečiću u domaćem prvenstvu.

“Što se tiče samih priprema gledao sam da se ekipa na vrijeme kompletira i da zajedno prođe bazični dio, te da se postepeno uvodi u jači intezitet i napore. Htio sam da da budemo spremni za prve prijateljske utakmice i da na zahtjeve istih odgovorimo na najbolji način, prije svega fizički. Za druge stvari, ipak, treba više vremena i strpljenja. Vidjećemo koliko smo uspjeli kao tim da napredujemo u taktičkom dijelu“, kazao je Vujačić.

Ekipa je nova, ali kako je istakao Vujačić, igre u pripremnom periodu najavljuju uspješnu sezonu.

“U našem slučaju ekipa je nova i potrebno je vrijeme, da igrači prihvate svoje uloge i da iz istih ne izlaze. Sve do sad ide kako treba i vjerujem da ćemo nastaviti u dobrom pravcu, pogotovo sam optimista nakon igara u prijateljskim mečevima. Bez obzira o kojem protivniku je riječ moramo da pružimo svoj maksimum, budemo disciplinovani, sa velikom dozom koncentracije i dogovor iz svlačionce se mora ispoštovati“, ističe strateg Nikšićana.

Vujačić je kazao da je prelazni rok za Sutjesku praktično završen.

“Kako sad stoje stvari sa ovim rosterom krećemo u novu sezonu. Ambicije su da u domaćem prvenstvu budemo među prve dvije ekipe, a u ABA 2 ligi ćemo kroz prve“ balone“ vidjeti kvalitet i formu svih ekipa i gdje smo mi u cijeloj toj priči. Dosta drugih faktora može uticati na ambicije svih učesnika ABA2 lige. Recimo odsustvo jednog, da ne spominjem više igrača zbog zdravstvenih problema može uticati mnogo na ishode samih utakmica. Nadam se da će kako nas, tako i ostale ekipe zaobići sve ove stvari i da će kvalitet i prikazana igra na terenu biti jedino mjerilo”, kazao je Vujačić i dodao:

“Želimo da se pokažemo u najboljem izdanju i ako uspijemo u tome vjerujem da možemo više u odnosu na prošlu sezonu “.

On kaže da svi treba da budu ponosni na izdanje naše reprezentacije na Euorbasketu.

“Na nastup naše reprezentacije treba da budemo ponosni. Ostaje žal za pobjedom protiv Turske u grupi. Ipak, i bez nje naši momci su uradili velike stvari za Crnu Goru“, zaključio je Vujačić.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeske su u Širokom Brijegu savladali Helios 74:53 i napravili veliki korak ka plej-ofu NLB ABA2 lige.