Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za Mundobasket vizu protiv Češke u nedjelju

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 23.02.2023. u 22:30
Košarkaši Crne Gore poraženi su večeras od Bosne i Hercegovine 74:66.

Poraz na kraju u Tuzli, iako smo imali prednost nakon poluvremena i kontrolu igre, pogotovo skoka. U trećoj četvrtini napad je jednostavno stao u tom periodu samo 11 poena naših momaka, iako smo uspjeli da se vratimo u meč čak i povedemo, na kraju smo ostali bez koncetracije i domaćin je to iskoristio.

Ono što je “sreća u nesreći” je da smo sačuvali prednost iz prve utakmice i da i dalje držimo sudbinu u rukama. Pobjeda protiv Češke i defintivno vodi naše momke na Filipine, Indoneziju i Japan. Odlična prilika da u nedejelju navijači još jednom napune “Moraču” i budu šesti igrač Bošku Radovići i momcima u duelu sa Česima.

Sve ono što su Boško Radović i njegovi momci pričali uoči prvog poluvremena, ispoštovali su nakon prvog poluvremena u Tuzli. Lijepa timska igra, dobri pozicioni napadi i sjajna kontrola skoka. Nakon 20 minuta imamo 21 skok naspram 12 domaćih. Još je veći odnos u ofanzivnom skoku gdje imamo 6 skokova naspram jednog Bosanaca.

Domaćin se održava u igri prije svega preciznijim šutem za tri poena 4/10 sa distance domaćih, dok su naši momci pogodili pet trojki ali iz 17 pokušaja.

Naši “Španci” odlični u prvom poluvremenu. Kendrik Peri je prenio energiju iz Kupa Kralja i ubacio je 11 poena (tri trojke), dok je Nemanja Radović ubacio 8 poena (5 skokova), i njegovo kretanje na niskom postu i horog su nerješiva enigma za centre BiH.

Nastavak pak donosi dosta mučenja u napadu. Domaćin je krenuo na sve ili ništa a ponovo kao i u Podgorici najviše problema nam je zadavao Džoš Roberson. Veteran turske Manise je pogađao sa distance, razigravao je svoje saigrače a imao je odličnog raspoloženog Amara Gegića koji je pored doprinosa u napadu igrao i sjajnu odbranu pa je tako meč završio sa 4 ukradene lopte.

Karakter naših momaka se pokazao u zadnjoj dionici gdje smo uspjeli da se uzdignemo i vratimo u meč – ponajviše zahvaljujući Nemanji Radoviću, ali u zadnjim minutima i egalu “nestalo je goriva” Kendriku Periju.

Plej Unikahe je u penal završnici od pet bacanja pogodio samo dva, a prethodno je šutirao 5/5.

U našem timu najbolji je bio Radović sa dabl dabl učinkom – 16 poena i 11 skokova. Kendrik Peri je ubacio 19, Hadžibegović (koji je imao odličnu rolu na meču) devet uz šest skokova.

Kod domaćih Roberson 19 poena i 6 asistencija, Halilović je imao 16, dok je Gegić završio meč sa 14 poena.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.