“Akord” više od dvije decenije čeka prostorije

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 15.01.2023. u 08:17
Kulturno kreativni centar Akord u sebi sabira sve vidove umjetnosti, ljubavi i misli, koji već vjekovima čovjeku omogućavaju da osjeća slobodu i da bude slobodan. Akord manifestuje da kultura jeste nevidljivi medijum koji spaja i ujedinjuje ljude različitih uzrasta, nacija, vjeroispovjesti, ljude različitog obrazovanja i društvenog statusa, riječi su Miljana Mijuškovića, savjetnika za kulturu, turizam i vjerska pitanja u Opštini Nikšić povodom obilježavanja jubileja 25 godina postojanja i rada "Akorda".

On je tada kazao i da će se saradnja i podrška nastaviti i u narednom periodu.

Međutim, ovo izgleda nije bilo dovoljno da taj kulturno-kreativni centar za više od dvije decenije dobije prostorije.

“Već godinama Akord pokušava da nađe rješenje za dobijanje prostorija. Tako je bilo sa prošlim vlastima, a tako je i sa sadašnjom, ali, istina, u drugačijem svijetlu. Naime, na samom početku mandata predsjednika Kovačevića, obavili smo jedan dug i konstruktivan razgovor o Akordu i njegovim zaslugama za kulturni napredak Nikšića. Tada je predsjednik sam došao na ideju da nam se nađe neki opštinski prostor gdje bismo se smjestili. Bio sam prijatno iznenađen njegovim predlogom. Međutim sve do danas nijesam bio u prilici da sa njim razgovaram i da tu ideju razradimo. Akordu je zaista potreban radni prostor, jer skup zakup lagano postaje nepodnošljiva stavka u našim izdacima”, kazao je za naš portal Dragan Knežević, direktor Akorda.

On je naveo da će u narednom periodu pismenim putem uputiti inicijativu da im bude dodjeljen neki prostor, u nadi da je Akord za sve ove godine kulturnog ambasadorovanja zaslužio tu povlasticu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.