Aleksandar Nikčević pobjednik takmičenja „Što glasnije“

20181122_011012
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 22.11.2018. u 07:12

Nikšić je sinoć, kao i u sedmicama za nama, još jednom dokazao da je grad muzike i dobrih pjevača.

Naime, prethodne večeri završeno je takmičenje u pjevanju pod nazivom „Što glasnije“, koje je počelo prije šest sedmica, a titulu najboljeg kao i putovanje za dvije osobe – Grčka , Italija ili Francuska odnio je Nikšićanin Aleksandar Nikčević.

On se gostima Akademia bara i žiriju sinoć predstavio pjesmama The Sound of Silence benda Disturbed  i The Ballad Of John Henry – Joe Bonamassa .

Za naš portal kazao da nije očekivao da će pobijediti, te da se nije prijavio sa tim ciljem, već radi druženja i da podrži svoju suprugu, Irenu Nikčević, koja se takođe takmičila i osvojila drugo mjesto.

„Na takmičenje sam se prijavio radi svoje supruge, Irene, da bih nju podržao jer nije željela da se sama prijavljuje. Bilo je lijepo druženje i to je meni bilo najvažnije, da se ja dobro provedem sa svojom suprugom i drugovima ovdje. Nijesam razmišljao o pobjedi i pjesmama koje ću da biram. Nagrada mi znači prvenstveno jer je moja supruga osvojila drugo mjesto, drago mi je i zbog nje i zbog sebe. Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo to putovanje, bilo bi jako lijepo“, zadovoljno ističe ovaj mladić, inače član benda Štrajk mozga, i dodaje da je novinarstvo njegov primarni poziv, a da je pjevanje hobi u kojem uživa.

Odluku o pobjedniku donio je bend Akademija koji je sinoć i nastupio, a kako nam je kazao idejni tvorac, gitarista, kompozitor i pjevač te grupe, nijanse su odlučile.

„Bilo je vrlo nezahvalno biti žiri, ali svi smo se konsultovali, pisali smo ocjene, sabirali i došli do ovog zaključka. Vjerujem da smo večeras donijeli pravu i realnu odluku. Bilo je teško jer su nijanse odlučivale“, kazao je on dodajući da je publika bila sjajna kao i uvijek u Nikšiću, te da mu je veliko zadovoljstvo što su bili dio ovoga.

A kratak osvrt na prethodnih 12 sedmica dao je organizator takmičenja, Dalibor Petković.

„Proteklih sedmica bilo je svega, od razočarenja, osmijeha, suza, čak i ljutnje. Napravili smo takmičenje kakvog 20 godina sigurno nije bilo u Nikšiću. Drago nam je da na neki način vraćamo taj „Prvi glas Nikšića“. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovim takmičenjem i pretvoriti ga u tradiciju. Mislim da smo došli do šest zaista kvalitetnih pjevača, a večeras i odabrali zaista najboljeg.“, uvjeren je on.

Takmičenje je počelo da 12 učesnika, a u finalu su nastupili njih šest: Irena Nikčević, Anđela Tomić, Andrija Vasiljević,  Aleksandar Nikčević i Radule Lalović, iz grada pod Trebjesom i  Jovana Zivković iz Podgorice.

Učesnike je iz sedmice u sedmicu ocjenjivao stručni žiri sastavljen od renomiranih crnogorskih pjevača i muzičara: Nina Žižić, Aleksandar Zoranić, Davor Vučetić, Marko Perić (ex NO NAME), Ivan Ivanović (Bubnjivi), Veljko Vučurović (DST), Ljubo Ćeranić, Stefan Bjeletić …

Nagrada za drugo mjesto bila je mikrofon SHURE 58 koji je otišao u ruke Irene Nikčević, a za treće mjesto – vikend za dvoje u Etno selu „Montenegro“ koje je osvojio Andrija Vasiljević.

Obezbjeđene su i druge vrijedne nagrade za koje su se pobrinuli sponzori: Tuborg, Jagermeister, De-Lux rasvjeta, Beauty studio Status, d.o.o. Sparks i cvjećara D&I.

Medijski sponzor takmičenja bio je portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Završila je Nižu muzičku školu – odsjek klavir, osvojila desetine zlatnih medalja na takmičenjima u modernim plesovima, ali ju je želja za novom avanturom iz svijeta muzike odvela u oblast modelinga i odmah se to ispostavilo kao pun pogodak.
Festival Lake fest održaće se ove godine od 4. do 6. avgusta na obali nikšićkog jezera Krupac.