Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Barać: Lake Fest od 9. do 11. avgusta

Media Biro
 • Autor onogost.me
 • 23.02.2024. u 14:43
Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoju turističku ponudu prezentovala su i turističke organizacije opštine Nikšić i Glavnog grada Podgorica.

Za razliku od TO Podgorice koja tradicionalno učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, ovo je prvi put da se Turistička organizacija Nikšić nakon skoro 15 godina pauze samostalno predstavila na ovom Sajmu.

“Mnogo mi je drago da su se konačno stekli uslovi da se Nikšić promoviše kao destinacija na jednoj ovakvoj prestižnoj smotri. Ovog petka smo akcenat stavili na promociju gastro ponude iz Nikšića i tradicionalnu crnogorsku kuhinju gdje će posjetioci moći da degustiraju domaće proizvode domaćih proizvođača iz našeg grada – priganice, pršutu, domaću rakiju, vina, kačamak i sve ono što čini tu  posebnu gastronomsku ponudu,” kazao direktor TO Nikšić Mitar Barać.

Najavio je da će tokom sjutrašnjeg dana Sajma akcenat biti na predstavljanju Lake Fest-a, koji će se ove godine održati 9, 10. i 11. avgusta.

“Riječ je o našem najvećem rock festivalu i događaju koji predstavlja krunu naše ljetnje turističke sezone. Biće dosta izvođača koji će biti prisutni na našem štandu a koji su nastupali na Lake Fest-u da razgovaramo o mogućim angažovanjima za ovu godinu i da najavimo neka imena za ovogodišnji Lake Fest,” istakao je Barać.

Predstavnica TO Podgorica Ana Kostić ovom prilikom je istakla značaj međunarodnog karatkera sajma zahvaljujući kojem Glavni grad može da postane vidljiviji i na kvalitetan način da predstavi svoju ponudu.

“Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću Sajma, posebno zbog činjenice da su turisti sve više zainteresovani za dolazak u Glavni grad i negdje kao prednost ističu tu dobru saobraćajnu povezanost sa svakim dijelom Crne Gore, kako sa jugom tako i sa sjeverom. Izuzetno cijene naše hotelske kapacitete kojima raspolažemo u Glavnom gradu,” kazala je predstavnica TO Podgorice Ana Kostić.

Kostić dodaje da u posljednjih par godina sve više vlada interesovanje za aktivne forme odmora, te se i njihova turistička organizacija prilagođava ovim trendovima.

“TO Podgorice je u prethodnom periodu posvetila pažnju tim aktivnim formama odmora, brošurama i markiranju staza. Upravo to na ovom sajmu predstavljamo kao jednu od naših prioritetnih ponuda. Posjeta je na zavidnom nivou i vjerujemo da će tako biti i do kraja sajma,” kazala je ona.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
  Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.
  Pojačani epidemiološki nadzor nad malim boginjama sprovodiće se do sjutra, kada ističe dvostruki period maksimalne inkubacije od pojave prvog slučaja obolijevanja kod osmogodišnje djevojčice.