Beogradski sindikat večeras na Trgu

Poster
 • Autor onogost.me
 • 16.07.2023. u 08:22
Grupa Beogradski sindikat održaće večeras koncert na Trgu slobode.

Početak je planiran za 21 čas.

Iz Uprave policije je saopšteno da će snimati koncert shodno čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima. Snimanje će se vršiti navedenog datuma od 19 časova do završetka javne priredbe, navedeno je u saopštenju policije.
Podsjetimo, njihov koncert je trebalo da se održi 7. maja, ali je otkazan zbog velike tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  11

  1. Samo su nam još oni trebali. Mi koji stanujemo u prvom krgu pakla-Njegoševa ulica,Trg slobode Manastitska i drige ulice do kojih dopire zov divljne smo prosto kao ludi ako sbako veče neudara 100 decibela po mozgu.Svaka ćast gradonačelniku i crkvi što su se potrudili da ovako “”divnom grupom” sa “divnim repertoarem” uvesele građane@

   1. Poštovana Stefani,
    s obzirom na to da je više nego očigledno da niste upućeni u djela ove legendarne grupe čije će se pjesme pjevati i za 50 godina (živi bili pa vidjeli), savjetujem Vam da poslušate neke od njihovih radova. To što ste imali priliku da Vam u grad dođe najbolji hip-hop sastav svih vremena sa ovih prostora, vi ne samo da ne cijenite, već otvoreno ispoljavate svoju malicioznost vadeći se na broj decibela, dok istovremeno, suptilno ovaj performans nazivate zovom divljine. Za gradonačelnika sve pohvale jer se napokon nešto dešava u ovom mrtvom gradu u kom bi trebalo bar 3 puta nedeljno da se održava nešto slično jer imamo beskorisnih 12000 m² trga. Drugi evropski gradovi žive od ovakvih trgova i događaja na istim. Tamo se svakodnevno dešavaju razni performansi što drži grad živim. Idite negdje, ljeto je tu, otputujte malo, izađite odavde. Da dodam samo, ako uspijete da mi objasnite kakve veze ima srpska pravoslavna crkva sa hip-hop bendom onda ću lično pokrenuti peticiju da se Vaše cijenjeno ime nađe na listi kandidata za dekana filozofskog fakulteta. Da zaključim, repertoar je bio sjajan, atmosfera takođe, a trg je bio pun. To govori više od svega što ste napisali. Razmislite sledeći put prije nego krenete u napade na crkvu i na gradonačelnika preko tastature.
    Želim vam ugodnu noć. 👋

    1. “Razmislite sledeći put prije nego krenete u napade na crkvu i na gradonačelnika preko tastature.” Da nije zabranjeno? Ocigledno da u tim krugovima nijeste navikli na kriticko misljenje, a o muzickom ukusu tek da ne govorimo. Legendarni crkveni hip-hop… 🤣 P.S. Trg je bio poluprazan, uz saku celavih ili procelavih muskaraca…

     1. Naravno da nije, zaboga. Ovo je internet. Jedna široka poljana gdje obitavaju i najveći mediokriteti i slobodni ljudi koji misle svojom glavom. Međutim, nama koji smo poštovaoci ovog benda i znamo šta su radili prethodnih 20 godina je itekako poznato Vaše “kritičko mišljenje”. I ptice na grani znaju koliko ste “objektivni” u svom “kritičkom mišljenju”. O muzičkom ukusu nema potrebe ni da diskutujemo jer njihove godine rada, broj fanova, njihov uticaj i brojevi na YouTube-u i svim ostalim platformama, govore sami za sebe. Meni lično je istovremeno i smiješno i žalosno to što pokušavate da na tako providan način minimizujete sinoćni performans. Kažete:” trg je bio poluprazan sa šakom ćelavih i proćelavig muškaraca”. Kao prvo, kakve veze ima da li je neko ćelav ili proćelav? (prst na čelo) . Kao drugo, imate video snimke na kojima se vide mladi bar u prvih 15 redova. (prst na čelo) . Kao treće, pogledajte negdje snimak nastupa kad ga nađete i onda ponovite ovo “trg je bio poluprazan”. (prst na čelo) . Kao četvrto, ovo Vaše “Crkveni hip hop” je eklatantan primjer nekulture, neznanja, nepoštovanja i malicioznosti, kako prema crkvi, tako i prema bendu. (prst na čelo). U samo tri riječi ste pokazali svu Vašu “objektivnost” i poznavanje prethodnih 8 vjekova istorije i 20 godina jednog benda. Probajte vi da uđete u bilo kakav ozbiljniji podvig i ostanite 20 godina na vrhu kao Beogradski sindikat. (prst na čelo) . Kao peto, ja sam bio sinoć tamo dok za Vas nisam siguran. I za kraj, objasnite fino svima činjenicama i argumentima kakve veze imaju bend i srpska pravoslavna crkva?
      PS: Sve je lako iza tastature.
      PPS: Kada ste bili u crkvi zadnji put?
      Srdačan pozdrav. 👋

   2. Stefani,

    Skroz te podrzavam za sve navedeno, a o opusu ovog benda ne treba raspravljati, posebno o pjesmi Kosovo je Srbija, ima lyrics na netu, a snimak je prije mjesec dana skinut sa neta, eli dobro ukusi su razlicti. Zivim u centru i pobjegla sam bila dok ne prodje da halabuka. Da li sam za kulturna desavanja, naravno da jesam, ali ne i po svaku cijenu da se remeti red i mir, jednom mjesecno Ok, ali da nasa Komunalna inspekcija i policija, svakodnevno vasariste na centru ne moze da sredi, e to mi je krivo. Zar jedino resenje treba da bude napusti/prodaj stan. Licima kojima fali takvog vasarista, imaju Guču i Budvu pa neka idu za svoj merak, a ovom gradu neka se vrati dostojanstvo i ponos korza kojeg vise nema od neleganih terasa i decibela.
    Vapaj gradjana za pristojan zivot!

   1. Prije nego nekoga nazovete “Vučićevim pevaljkama” pogledajte na YouTube-u njihov video za pjesmu “Sistem te laže”. Možda Vam tad bude jasnije koliko jako ste sad lupili a opet ostali živi.

  2. Anagastum fan

   Svaka čas Opštini sto je uspjela da dovede najbolji srpski bend u Niksic!
   Hvala Draganu koji ima strpljenja da odbrani časno ime benda…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.
  Nedavna smrt novorođenčeta u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB) uznemirila je javnost, ali i otvorila pitanja da li su riješeni slučajevi koji su se posljednje dvije godine desili u toj ustanovi, je li utvrđena odgovornost medicinskog osoblja i da li je neko od njih, zbog eventualnih grešaka, sankcionisan.
  Skoro sedam mjeseci je od kada je EPCG Željezara Nikšić vraćena pod državno okrilje. Međutim, najavljeno pokretanje proizvodnje čelika, za šta je Elektroprivreda trebalo da uplati šest i po miliona eura Željezari, još je neizvjesno.