Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Bjesovi” ponovo sa nikšićkom publikom

bj
lake fest
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2015. u 09:09

U nedjelju, 20. decembra u NK pabu nastupiće "Bjesovi".

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski "Bjesovi". Postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića . 

Prvi veliki uspjeh grupe je pobjeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. uslijedila pobeda na 27. zaječarskoj gitarijadi i u narednih par godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmjerena na ovaj bend. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Bend čine: Zoran Marinković - vokal; Slobodan Vuković - gitara; Ivan Kovačević - gitara; Marko Marković - bas; Miroslav Marjanović - bubnjevi; Ramon Hamel - bubnjevi

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas, posle skoro 20 godina postojanja, imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti - pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci