Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brezna: Takmičenje u izležavanju dan uoči izbora

etnoselo1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2016. u 18:46

Takmičenje u ležanju u etno selu Montenegro iz Gornjih Brezana u Pivi održaće se 15. oktobra.

Prethodna četiri održana su avgustu, a organizatori su saopštili da je do pomjeranja došlo zbog parlamentarnih izbora, zakazanih za 16. oktobar.

Organizatori lijenčijade kažu da su željeli, prije svega takmičarima iz Crne Gore, da omoguće da se odmore nakon naporne predizborne kampanje, ali i da političarima pruže mogućnost odmora.

“Pošto toga dana u Crnoj Gori počinje predizborna ćutnja pozivamo sve predstavnike političkih partija da dođu na takmičenje, malo odmore, a ukoliko osvoje nagradu i da povrate jedan dio novca koji su uložili u marketing”, poručili su organizatori.

Pobjednik takmičenja dobiće 200 eura, koje je obezbijedio restoran “Per sempre” iz Podgorice, dok će osvajači drugog i trećeg mjesta dobiti ručak za dvoje u pomenutom restoranu.

“Naš glavni sponzor je, zajedno sa etno selom ‘Montenegro’, obezbijedio svim takmičarima iz bivše Jugoslavije besplatan smještaj i hranu noć prije takmičenje, kako bi što spremniji ušli u ležanje poslije napornog puta”.

S obzirom da je riječ o jubilarnom petom takmičenju, ali i o izbornoj godini, organizatori kažu da su se potrudili da dan prije takmičenja prirede bogat program.

Najavljuju i da će, poput politačara tokom kampanja, presjeći poneku crvenu vrpcu i otvoriti neki važan infrastrukturni objekat.

Precizirano je da će predsjednik sekretarijata Donjih Brezana za ruralni razvoj Miloš Krunić 14. oktobra svečano otvoriti neasfaltiranu ulicu.

Potom će biti otvorena prva meteorološka stanica koja radi na principu visećeg kamena.

Za kraj programa, biciklistički klub “Perun” organizuje trku “Ko sporije do cilja”.

Organizatori kažu da vjeruju da će trka privući veliki broj takmičara, posebno onih koji su uvijek željeli da natenane stignu do cilja.

Nagrađeni takmičari dobiće medalje crnogorske olimpijade i ručak u etno selu za dvije osobe, dok je za prvoplasiranog obezbijeđen i besplatan rafting na Tari.

Titulu najvećeg džabalebaroša prošle godine ponio je Igor Kisić iz Bileće koji je ustao nakon 33 i po sata, a rekord drži Podgoričanin Marko Đurović koji je godinu ranije bez prekida ležao čak 37 sati.

vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ za nikšićke učenike održaće se u petak, 12. aprila, sa početkom u 19 časova, u sali Nikšićkog pozorišta.