Godišnji horoskop za 2016. godinu

horoskop-za-danas-decembar-1068x700
luftika.rs
  • Autor onogost.me
  • 09.01.2016. u 18:35

Pročitajte šta vam zvijezde predviđaju u novoj godini, da li ćete da se zaljubite, kako će vas služiti sreća, da li ćete da imate para, kakvo će vam biti zdravlje...

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Januar počinje retrogradnim Merkurom u vašem polju karijere i posla i najveći broj dešavanja usmjerava u tom pravcu. Do marta je vaš vladar Mars u svom drugom znaku vladarstva Škorpiji, što vam donosi miran i konstruktivan period. Od aprila kad Mars uže u Strijelca, gdje će se retrogradno kretati sve do juna, izbjegavajte da počinjete nove poslove ili nove saradnje. Radite na harmoničnim odnosima sa kolegama, jer ćete tako lakše proći kroz probleme i ostvariti profesionalne ciljeve. Koristite maksimalno svoje vještine, mnogo će vam pomoći socijalna inteligencija i kreativnost. Pokušajte da proširite društvene krugove, jer će vam to pomoći da napredujete. Što se novca tiče, prihodi će biti ograničeni ili troškovi povećani.

Ljubav

Ovnovi koji su slobodni imaće mnogo šansi na ljubavnom planu. Te veze će biti strastvene, magnetski ćete privlačiti suprotan pol. Od februara do juna izbjegavajte ulazak u komplikovane veze, sa zauzetim osobama ili onima koji vuku teret iz prošlosti. Druga polovina godine je lakša i povoljnija za ulazak u veze, koje za cilj imaju brak i dugoročnu stabilnost. Ovnovi u braku, u prvoj polovini godine prolaze kroz iskušenja i prepreke. Strpljenje će pomoći da držite stvari pod kontrolom.

Zdravlje

Zbog uticaja Marsa i Saturna početkom marta, očekujte razne probleme, a bićete zdravstveno ugroženi sve do septembra.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Da biste napredovali u poslu, morate da radite na odnosima sa okolinom. Trigon Jupitera iz Djevice do septembra ukazuje da su Bikovi pod nekom vrstom protekcije. Problematičan je samo januar, kada se vladar znaka Venera nađe sa Saturnom u strijelcu. Iako kratak, ovaj period će biti buran. Nikakve velike i bitne odluke ne donosite tada, posebno ne oko posla. Od polovine marta do početka aprila je dobar period za nove dogovore oko posla, koji uz povoljne aspekte mogu biti uklopljeni u realnost. Od maja sleduje još jedan povoljan period, iskoristite ga za eventualne promjene na poslu ili promjenu posla. Rizik će se isplatiti u drugom dijelu godine, kada ćete morati da se naviknete na veću odgovornost koja donosi i više novca. Što prije isplatite dugove, u koje ste zapali prethodnih godina. U poslednjoj nedjelji septembra i u oktobru je najbolje da mirujete na poslu.

Ljubav

Slobodni Bikovi mogu da uđu u novu vezu i to sa osobom koju poznaju dugo ili se godinama druže, ali morate da radite na sebi da bi veza opstala. Druga polovina godine nije dobra za započinjanje novih veza, posebno oktobar koji može biti turbulentan i za postojeću. Oni koji su u ozbiljnoj vezi, trebalo bi da pređu u novu fazu emotivnog života. Bikove u braku očekuje lijep period i zbližavanje sa partnerom krajem 2016. godine.

Zdravlje

U prva tri mjeseca ćete biti vitalni, a potom slijedi period kada morate više da se odmarate. Da biste se oslobodili stresa, otputujte negdje u julu. Bavite se sportom da bi ostali u formi.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Nova 2016. godina je obilježana retrogradnošću vašeg vladara, što znači da bi trebalo da prvo završite sve započete projekte, pa tek onda počnete nove. Budite praktični, fleksibilni i ne odbijajte pomoć okoline u ostvarenju ciljeva, koji mogu donijeti poboljšanja položaja. Poslove ćete odrađivati bez većih poteškoća. Moguće su manje nesuglasice sa poslovnim partnerima, ali će to na kraju rezultirati poboljšanjem karijere. U drugoj polovini godine ćete ostvariti važne kontakte. Postoji mogućnost odlaska na sajam ili kongres u inostranstvo. Krajem godine možete imati problema sa pravnim pitanjima. Moguće su i nove poslovne saradnje, ali budite oprezni da ne postanete žrtva prevare. Pažljivo čitajte dokumenta prije potpisivanja. Ova godina je odlična da se riješite starih dugova.

Ljubav

Očekujte turbulencije u emotivnim odnosima, posebno u februaru. Veze koje već neko vrijeme ne funkcionišu će se definitivno okončati i vi ćete početi na drugačiji način da gledate na ljubav. To će se naročito intenzivirati od jula, kada se mijenja vaša ideja o tome kako bi prava veza trebalo da izgleda. Zauzeti bi trebalo da se više potrude oko partnera i priređuju mu česta iznenađenja. Ako ste godinu započeli u svađi sa partnerom, potrudite se da biste prebrodili teške situacije. Previše ste ljubomorni, što stvara teškoće. Imajte više razumijevanja za partnera i oprostite mu greške iz prošlosti.

Zdravlje

Tokom čitave godine ćete se osjećati dobro, a od jula će vam energija biti na zavidnom nivou. Vrijeme je da se otarasite svih poroka i poboljšate fizičko i mentalno zdravlje.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao

Do avgusta 2016. ostvarenje ciljeva zavisiće od kolega sa kojima sarađujete, pa budite precizni kada saradnicima izlažete zahtjeve. Planete su tako pozicionirane da ćete lako moći da ostvarite profesionalne ciljeve, ali samo kroz timski rad. Finansije će biti odlične početkom godine, a potom možete početi sa pretjeranim trošenjem. Očekuju vas izdaci vezani za preseljenje, kupovinu ili obnovu stare kuće. Ne uzimajte kredite i pozajmice, napravite plan štednje. Vaša velikodušnost će biti dovedena u pitanje kada odbijete da pozajmite novac bliskoj osobi. Krajem godine imate mogućnost da radite u inostranstvu. Ne dvoumite se, već prihvatite posao iako nije u vašoj struci.

Ljubav

Slobodni Rakovi bi trebalo da budu obazrivi od sredine godine, ako počinju nove veze, jer od aprila do juna teško će pronaći kompatibilnog partnera. Odlučite šta želite od veze, budite otvoreniji prema partneru i iskreno pričajte o strahovima i nedoumicama. Ove godine ćete shvatiti šta znači prava i iskrena ljubav. Ako ste sami, u drugoj polovini godine upoznaćete osobu koja će vam prirasti za srce. Oni u stabilnim vezama neka se pripreme na nestabilnost, jer dolaze promjene u odnosu. Probleme rješavajte krajnje racionalno.

Zdravlje

Morate da budete pažljivi prema sebi tokom 2016, previše aktivnosti će vas iscrpjeti. Obratite pažnju na psihu od marta do jula, jer prijeti opasnost od nervnog sloma. Sportovi na otvorenom će pomoći.

LAV (23. 7. – 23. 8)

Posao

Trudite se da dobijete podršku i povjerenje nadređenih, kako biste lakše ostvarili ciljeve. Budite srdačni prema kolegama, ali se ne plašite da iskreno izrazite mišljenje. Tokom prva tri mjeseca razmislite šta ste do sada postigli u karijeri, utvrdite planove za budućnost. Imate podršku zvijezda u vidu Saturna iz Strelca, ali ta pomoć nije vječna i bezuslovna. Oslonite se na intuiciju dok razmišljate o budućnosti. Septembar je glavni mjesec za poboljšanje finansija. Karijera neće biti posebno uspješna ove godine, ali očekujte veći priliv novca. Pazite kako ga trošite, posao može postati neizvjestan sredinom godine. Najbolje je da isplanirate budžet i pridržavate ga se. Krajem godine imate mogućnost priliva sredstava od prodaje nekretnine.

Ljubav

Slobodni Lavovi imaće mnogo prilika da ostvare ozbiljnu vezu, naročito između avgusta i novembra. Međutim, Lavicama prijeti opasnost da izaberu loše momke, pa zvijezde savjetuju da se ne upuštate u odnose sa njima jer može doći do komplikacija. Ako ste slobodni, sredinom godine ćete upoznati ljubav života. Družite se više i izbjegavajte poznanstva putem društvenih mreža. Ako su problemi u vezi počeli prošle godine, moraćete da odlučite da li želite da ostanete u vezi ili ne. Šta god da odlučite, prihvatite to i hrabro krenite naprijed. One u ozbiljnoj vezi ili braku ove godine obradovaće proširenje porodice.

Zdravlje

Imaćete manjih tegoba do maja, a potom će zdravlje biti odlično. Promijenite navike u ishrani, a u avgustu se maksimalno opuštite i uživajte.

DJEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Prisustvo Jupitera u vašem znaku omogućava napredak u životu i obezbjeđuje veliku dozu optimizma. Ukoliko želite da razvijate ličnost i da vam se život poboljša, slušajte šta vam drugi govore. Proširićete krug poznanika i saradnika, koji će vam mnogo pomoći na putu do uspjeha. Pokušajte da unaprijedite duhovnu snagu, čuvajte se prekomjernog trošenja novca, naročito u prvoj polovini godine. Ukoliko u 2016. planirate da počnete samostalni posao, on će postati profitabilan do novembra. Mnogo snage ćete uložiti u taj projekat, ali će se isplatiti. Zaposleni moraju da traže pomoć saradnika da bi napredovali, ali prije svega da budu srdačniji prema kolegama jer arogancija samo odmaže. Ne nastupajte agresivno i probajte da budete ubjedljivi kad predstavljate ideje. Sve što uložite u 2016, donijeće dobre prihode.

Ljubav

Do jula ćete uživati u ljubavi i zabavi. Sve nesuglasice sa partnerom rješavajte razgovorom, jer je bitno da održite harmoničan odnos. Ako ste u dugoj vezi, krajnje je vrijeme da pokažete osjećanja. Imaćete malih sukoba u stavovima, ali ostanite mirni i to rješavajte bez svađe. Ako ste u braku, partner će tražiti da preuzmete dio odgovornosti i ponašate se u skladu sa situacijom. Krupne odluke, kao što je prinova, morate zajednički da donesete. Krajem godine može doći do krize u vezi, pa ćete se dvoumiti da li da se rastanete.

Zdravlje

Bićete izuzetno aktivni u prvoj polovini godine. Osim viška kilograma, slatkiši i masne namirnice mogu uzrokovati tegobe. Krajem godine mogući su problemi sa vidom, ne odlažite posetu oftamologu ni rutinsku operaciju.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Izuzetno povoljna godina za novi posao. Ali, morate da imate puno samopouzdanja kako biste ostvarili ciljeve. Morate prvo da završite zadatke koji vam nijesu po volji. Ako budete vodili projekte, posvetite im se maksimalno i razradite do najsitnijih detalja. Imaćete priliku da se usavršavate u poslu, što će biti značajno u karijeri. Sprijateljićete se sa uticajnim ljudima, koji će vam pomoći. Prvi dio godine ne donosi veće promjene, u drugom vas čekaju uzbuđenja. Imaćete otpor nekih kolega, dok će ostali pružati punu podršku. Krupne odluke ostavite za drugu polovinu godine. Jupiter ulazi u Vagu 10. septembra, što ćete osjetiti na polju finansija, iskoristite to da se oslobodite dugova, a troškove svedite na minimum.

Ljubav

Počinjete da istražujete na polju ljubavi i romantike, što se potpuno razlikuje od odnosa koji imate sa partnerom. Budite otvoreniji prema dragim ljudima, to je jedini način da riješite nesuglasice. U ovoj godini vas očekuje romansa koja će promijeniti dosadašnje poglede na ljubav. Ne donosite ishitrene odluke jer se možete kajati. Ako ste sami, u 2016. upoznaćete osobu koja može biti vaša sudbina. Septembar je idealan za početak izuzetno ozbiljne veze. Ako vam je veza na staklenim nogama, imaćete teške trenutke, mnogi parovi će i raskinuti.

Zdravlje

Fizički ćete se odlično osjećati, ali psihički ćete biti nestabilni, naročito od aprila do jula. Neophodan vam je odmor, situacija se od septembra drastično poboljšava.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Ako ne želite da imate gubitke, svedite troškove na minimum. Mars je retrogradan ove godine i upozorava na oprez. Paziti kome pozajmljujete novac, to može izazvati nevolje. Bićete u iskušenju da kupujete skupe stvari, ali bi bilo bolje da to odložite. Krajem godine imaćete mogućnost da uložite novac u nekretninu. Ne namećite ideje preko saradnika, već se trudite da bolje sarađujete. Pohađajte kurseve i seminare da unaprijedite znanje i vještine. Od 28. maja do 3. avgusta Mars će opet biti u Škorpiji, pa iskoristite taj period da unaprijedite rad i odete na poslovna putovanja. Imaćete manjih problema sa novcem, posavjetujte se sa stručnjakom oko toga, od juna će biti bolje.

Ljubav

Posvetite se osobama koje vam odgovaraju, interesantne su i uvek raspoložene za akciju. Ove godine ćete naučiti da se više posvećujete partneru i prilagodite situacijama koje su vam ranije uzrokovale svađe. Ako mislite da ta veza ima budućnost, morate biti fleksibilniji, pokazati razumijevanje i dati partneru više slobode. Od februara do maja očekujte značajne promjene u emotivnom životu, moraćete da preuzmete odgovornost. Budite strpljivi u drugoj polovini 2016, što ne znači da treba da odustanete od svojih planova, očekuje vas strastven period.

Zdravlje

Odlično ćete se osjećati u prvoj polovini godine, ali ne pretjerujte sa fizičkim aktivnostima jer mogu da naprave problem u drugoj. Ishrana je najbitnija za kondiciju i dobro zdravlje.

STRIJELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Polje karijere je dominantno tokom 2016. godine. Boravak Saturna sve komplikuje, a posebno period proljeća, kada je uz njega i Mars. Da biste ostvarili ciljeve na pravi način, neophodna je dobra komunikacija sa kolegama i njihova pomoć. Do aprila ćete probati da sve radite sami i ulagaćete previše energije, a zatim slijedi period kada ćete podijeliti obaveze na ravne časti. Ako smatrate da je neophodno da pravite neke promjene, sada je idealan period za to. Što se finansija tiče, ove godine očekujte novčane probleme. Ipak, to vas neće puno poremetiti jer ste uštedili dovoljno novca za crne dane. Drugi dio godine je pogodan da investirate u nekretnine, ali nemojte uzimati kredite iz banke. Ako želite da se finansijski obezbijedite, odvajajte novac sa strane. Izbjegavajte kupovinu automobila, nepotrebna je i može vas dovesti u dugove.

Ljubav

Turbulencije će potresati emotivne odnose tokom čitave 2016. Ovo je povoljan period da vaša veza napreduje i da se više zbližite. Međutim, nemojte da prenagljujete, kontrolišite osjećanja. Više se potrudite u vezi i partner će se osjećati prijatnije pored vas i znaće to da cijeni. U suprotnom, možete imati brojnih nesuglasica. Trebali biste više da se posvetite partneru i date mu do znanja da ga volite. Imajte razumijevanja za njegove probleme, ali nemojte da ugrozite njegovu privatnost. Krajem godine imate mogućnost da počnete da živite zajedno ili da se venčate. Slušajte svoje srce kada se radi o ljubavi, a ne tuđe komentare.

Zdravlje

U prvoj polovini godine nametnućete sebi jak tempo, pa neće biti vremena za opuštanje. Od aprila se situacija mijenja, isplanirajte putovanje na kojem ćete se konačno odmoriti. Važno je da sačuvate zdravlje i živce.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Bićete sigurni u sebe i svjesni svoje odgovornosti. Skladni odnosi sa kolegama i pretpostavljenima su od najvećeg značaja, posebno od kraja marta do sredine avgusta, kada vaš vladar Saturn, bude u retrogradnom kretanju. Nakon retrogradnog kretanja, stvari se kreću povoljnio. Moguće je da sami zatražite unapređenje ili da vas prebace na posao koji vam predstavlja veliki izazov. Ne obraćajte pažnju na zlobne komentare kolega, najbitnije je da sačuvate pribranost, što će ubrzati napredak u karijeri. Od maja do oktobra vodite računa o primanjima i više štedite. Krajem 2016. vaš trud će biti nagrađen, očekuje vas unapređenje i velika promjena u poslovnom životu. To će biti u vašem interesu, ako ste spremni na neka odricanja. Imate mogućnost da odete na poslovno putovanje gde ćete upoznati uticajne ljude, koji će vam mnogo pomoći.

Ljubav

Vrlo dobra godina za ljubavne odnose, i to od samog početka. Ako ste u braku ili vezi, u januaru možete imati nesuglasice s partnerom, pa se ne nadajte velikoj podršci sa te strane. Slobodne u prvoj polovini godine očekuju brojna poznanstva sa potencijalnim partnerima, koji će biti oduševljeni vašom suptilnošću. Imate mogućnost da ostvarite vezu sa osobom koju ste upoznali putem društvenih mreža. Sve će se veoma brzo dešavati, neće biti potrebe ni da se previše trudite, dovoljno je da ugrabite šansu. Slobodnim Jarčevima tokom čitave godine stoji mogućnost za novu vezu, a od juna će odnosi postati ozbiljni. Onima u braku, koji planiraju potomstvo, ova godina je idealna za to.

Zdravlje

Odlično ćete se osjećati početkom godine, ali preokupiranost poslom će vas iscrpjeti. Od aprila pokušajte da se što više odmarate. Pravilna ishrana i kreativan hobi će vam pomoći da obnovite energiju.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Odličan period za nove poduhvate. Dobićete neophodnu pomoć od drugih, a rezultati rada biće očigledni od juna. Ne zanemarujte pravne aspekte u poslu. Imaćete više samopouzdanja, bićete mnogo razumniji i smireniji u profesionalnim odnosima. Bivše kolege će vam pomoći da završite rad na određenim projektima. U prvoj polovini godine popravlja se finansijska situacija. Ostvarićete ciljeve koje ste postavili u 2015. Ako imate privatni biznis, ovaj period je idealan da osvojite nove teritorije. Krajem godine očekujte veći priliv novca, koji će vam omogućiti da se obezbijedite u narednim godinama. Ako imate kredite ili dugove, možete da ih vratite u prvom dijelu godine.

Ljubav

Emotivni odnosi će dominirati u 2016. Za “singl” Vodolije idealan period za novu vezu je od avgusta do oktobra, a decembar je predviđen za neobaveznu avanturu. Morate da budete strpljiviji sa partnerom i shvatite da ne morate uvek da dijelite mišljenje. Ako pokažete više razumijevanja, odnos će biti uspješniji i romantičniji. Ne obećavajte ništa što ne možete da ispunite, to će biti upotrebljeno protiv vas. Onima u vezi najharmoničniji period je od marta do jula, a u novembru razmislite o proširenju porodice.

Zdravlje

Od marta do oktobra posao će vam oduzimati previše energije. Oni izdržljiviji će se uspješno boriti sa stresom, a slabiji će “pucati po šavovima”. Shvatite da je to samo posao i pokušate da se opustite pomoću meditacije.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Ova godina je povoljna za nove poduhvate i proširenje firme. Nemojte previše da se kolebate, odluke donosite brzo, slušajući intuiciju. Očekujte poboljšanje na radnom mjestu, steći ćete povjerenje šefova bez mnogo truda. Imaćete priliku da usavršite znanje, a s lakoćom ćete primijeniti nove stvari u radu. Potrudite se da se dokažete šefovima, jer razmišljaju da vas unaprijede. Izbjegavajte rasprave s kolegama, ne namećite ideje ako vam to ne traže. Obnovite znanje stranih jezika jer možete imati kontakte sa strancima u drugoj polovini godine. Umjetnici će imati mnogo uspjeha i postaće poznati u svom svijetu. U poslednjem kvartalu godine sve Ribe će biti uspješne. Do juna će se popraviti materijalna situacija.

Ljubav

Promijenite pristup emotivnim vezama, budite otvoreniji. Dijelite osjećanja s partnerom, bez straha da budete pogrešno shvaćeni. Iskrenost će donijeti promjene na bolje. U prvom dijelu godine očekujte lijepe vijesti na ljubavnom planu. U drugoj će biti nesuglasica sa partnerom. Pazite kome se povjeravate, da ne postanete tema tračeva. Ostanite dosledni sebi i njegujte vezu jer može dospjeti u krizu tokom septembra i novembra, kada će mnogi želeti avanturu, ali bolje vam je sa trenutnim partnerom. Bračni parovi će cijele godine uživati u romantici i strasti.

Zdravlje

Tokom 2016. vaše zdravlje će biti odlično, izuzev manjih tegoba zbog emocionalnih problema od aprila do septembra. Odmarajte se i obnavljajte energiju.

izvor: novosti.rs

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci