Nakon višegodišnjeg iščekivanja: Beogradski sindikat na devetom Bedem festu!

filedownload
Bedem fest
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2018. u 11:37

U okviru koncepta „Tvoj grad“, deveto izdanje Bedem festa održaće se od 3. do 5. avgusta, a već je poznat i prvi hedlajner. Riječ je o grupi koju su mnogi željno iščekivali, Beogradskom sindikatu!

Kako je kazao direktor festivala Petar Šundić, organizacioni tim Bedem festa sačinjen od dugogodišnjih, najlojalnijih i prije svega mladih i poletnih saradnika zajedno sa njim, već uveliko i neumorno rade na pripremi ovogodišnjeg izdanja “festivala sa dušom”.

“Devet godina (g)raditi i prije svega vjerovati u ono što radiš inspirisan dobrom i za dobro svih, stvarno je sjajna stvar. Ovih dana je Miloš Zvicer, oficijelni fotograf Bedem festa “osvojio” najviši vrh Balkana – Musala ponosno noseći zastavu Bedem festa, koja će ove godine obići čitav svijet uz poruku festivala -“Tvoj grad”, ističe Šundić.

Lista izvođača devetog Bedem festa otvara se sa kultnim Beogradskim sindikatom kome će to biti jedini i ekskluzivni nastup ove godine u Crnoj Gori.

 “Uvjereni smo da će nadahnuta energija koja prati nastupe Beogradskog sindikata spojiti nespojivo i učiniti da Nikšić i Crna Gora budu ponosni na Bedem fest i čitav naš trud i rad. Bedem fest je i stekao reputaciju upravo zahvaljujući svojoj dugoročnoj viziji, hrabrosti, inventivnosti i autentičnosti po kojoj je prepoznat i kao regionalni i internacionalni festival”, navodi Petar Šundić.

Kao posebnu važnost Bedem festa, on navodi činjenicu da je riječ o pioniru i začetniku oživljavanja života na drevnim zidinama Starog grada i to u vrijeme kada to niko nije ni vjerovao niti sagledao o kakvom se tu potencijalu zapravo radi. Riječ je, kaže, o festivalu koji je pokrenuo čitavu lavinu pozitivnih emocija i promjena zasnovanih na entuzijazmu, avanturizmu, volonterizmu i postepenom uključivanju čitave zajednice, saradnika i partnera, bez kojih ne bi ni bilo ovog događaja.

“Ovogodišnja poruka Bedem festa je “Tvoj grad” i čitav koncept će se zasnivati na misiji da se svima, a naročito mladim ljudima ulije nada da ostanu u svom gradu i da upravo u svom gradu traže sreću za sebe i onoga pored sebe. Jer samo treba vjerovati i raditi na sebi, inspirisan gradom u kome živiš i za koji se boriš”, naglašava Šundić.

Bedem fest, kako ističe, kao prvi i najstariji, imaće tu privilegiju da svojim posjetiocima ponudi nezaboravne doživljaje za pamćenje, uz fantastične i premijerne koncerte izvođača pred kojima zastaje dah, i to u autentičnom ambijentu gradske tvrđave. Najavljuju i da svi zainteresovani veoma brzo mogu očekivati prodaju promotivnih ulaznica. 

I ove godine, sada već tradicionalno, organizacioni tim Bedem festa, predstaviće se na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Budvi, kao i na drugom izdanju regionalne muzičke konferencije “Kontakt” u Beogradu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.