Nikšićanka koja osvaja svjetske plesne podijume

nas
CdM
  • Autor onogost.me
  • 08.03.2016. u 08:56

Nikšićanka Nikolina Giljen se plesom bavi od svoje šeste godine, a sa samo 16 godina je postala instruktor u plesnom klubu koji se više bazirao na festivale i koncerte, ali oduvijek joj je bio san da se približi svjetskom nivou. 

“Sticajem okolnosti upoznala sam Miloša Adžića, sadašnjeg prijatelja i kolegu i zbog ozbiljnosti kluba koji je on već bio osnovao odlučili smo da udružimo kvalitete i da krenemo na svjetsku plesnu scenu. Za samo dvije godine zajedničkog rada donijeli smo mnogo uspjeha našoj državi iz Libereca, Moskve, Sarajeva, Kielcea, Ploka, Riminija i Sitarda…”, kaže Nikolina za CdM.

Miloš se profesionalno bavi latino plesovima i sa svojom sestrom Vladicom pleše u paru, evropski su prvaci, dok je njegova partnerka Nikolina hip hop plesač i instruktor u plesnom klubu Royal.

“Zajednički prenosimo znanje, Miloš i ja plešemo zajedno u duo kategoriji hip hopa i bili smo učesnici na Svjetskom prvenstvu u Italiji i u polufinalu osvojili deveto mjesto, što je za nas bio neočekivan uspjeh. Takmičenje je trajalo pet dana i okupilo je više od 3. 000 vrhunskih plesača. Kao trener hip hopa iz Italije sam se vratila bogatija za još jedno iskustvo, inspirisana i puna elana”, dodaje Nikolina.

Dok su druge zemlje svijeta vodile velike nacionalne ekipe, Nikolina i Miloš su otišli sami.

“Nikada nijesam imala profesionalne instruktore, svoj stil sam sama izgradila, pratila sam kako to rade neki od najprofesionalnijih plesača i sklapala kockice. U ovoj godini nas čeka još Slovačka, Holandija, Češka i Rumunija gdje ćemo voditi tri napredne ekipe”.

Organizator takmičenja u Rumuniji je uputio poziv Nikolini da održi seminar hip hopa (R&B-NEW STYLE).

“To je takođe veliki korak za mene i presrećna sam što ću svoje znanje pokazati i u drugim zemljama”, kaže o tome Nikolina.

Svi plesači u plesnom klubu Royal imaju četiri termina nedjeljno: dva – latino, dva – hip hop. Kod njih se mogu naučiti karipski i street plesovi, za rekreativce latin- fitnes program, kondicioni treninzi.

“Kada radite ono što istinski volite, ono što vas ispunjava i ono što najbolje znate, onda ste spremni na mnogo odricanja i dosta posvećenosti i odgovornosti. Ples mi je pomogao da doživim najsrećnije trenutke, proputujem, ostvarim mnoga poznanstva, ispunim ono ka čemu sam oduvijek težila. Zdrav način života u zdravoj sredini sa ljudima koji teže ka istom cilju, to je smisao. Svaki put kada kao koreograf ostvarim ono što sam na početku svake koreografije zamislila, onda nam rezultat i nije toliko važan, bitan je osjećaj uživanja koji je nezamjenjiv”, kaže ova mlada i talentovana instruktorka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.