Poslušajte novu kompoziciju Nikšićanina Vladimira Cerovića „Don't Stop“: Nikšić me inspiriše

24252110_782568885276711_1894576887_n
Privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 01.12.2017. u 07:03

Ponovni početak bavljenja muzikom našeg sugrađanina Vladimira Cerovića obilježen je kompozicijom „Don't Stop“, koja je spoj i uticaj više žanrova i u kojoj upotreba raznih instrumenata upravo govori o uticajima iz prošlosti, ali i o njegovim budućim radovima.

Vladimir priča kako je došlo do ove kompozicije, 15. po redu od njegovog početka, ističući da ona predstavlja pozitivne vibracije iz Nikšića, a objašnjava je kao sintezu organskog i elektronskog.

„Sticajem okolnosti, odnedavno se otvorila mogućnost da opet počnem da stvaram muziku. Naravno da sam je iskoristio. Sve je lakše u današnje vrijeme, kad je dostupnost hardware-a, software-a i online biblioteke znanja zbunjujuće obimna. Nikšić me inspiriše i video u apstraktnoj formi korišten kao pozadina kompozicije“, pojašnjava nam on dodajući da je „Don't Stop“ rezultat slušanja instinkta i pretakanje ideja u nešto za šta se nada da će stići bar do najužeg broja ljudi.

 

 

Njegova prva sjećanja, kaže, vezana su za zvuk i muziku.

„Kontakt sa raznim muzičkim žanrovima počeo je veoma rano. Ubrzo sam počeo da sviram klavir, a imao sam sreću da u tom najbitnijem periodu dođem do muzike Vangelisa, Jean-Michel Jarre-a, što je presudno uticalo na dalje izbore, kao i na nove početke. Mnogo kasnije počeo sam da radim na svojim idejama, ali sam ubrzo shvatio da se moram posvetiti drugim stvarima, školi, studiranju, zatim poslu i porodici. Međutim, kontakt sa muzikom je ostao“, priča nam talentovani Nikšićanin čija je inače primarna djelatnost 3D vizualizacija enterijera i eksterijera, kao i industrijska vizualizacija. Ipak, nije mogao „pobjeći“ od rada na računaru, ispred koga se, kaže saljivo, oduvijek nalazi klavijatura.  

Elektronska, pop, rock, heavy metal, klasična muzika – sve su to žanrovi koji imaju snažan uticaj na njega i kako objašnjava, tako se vremenom i nakupilo mnogo ideja, spojeva i kombinacija.

„Postoji mnogo toga u pripremi, mnogo ideja se javlja, zapisuje. Potrebno je sve isfilitrirati, izabrati, odrediti cilj pa krenuti ka ostvarenju. Trenutno se za sljedeću objavu nadmeću ambijentalna i u kontrastu sa njom – big room traka, ali opet sa ličnim pečatom i neobičnom upotrebom zvuka i instrumenata“, najavljuje planove on dodajući da su oni ipak vezani za učenje i stvaranje.

Njegove želje su skromne, pa naglašava da zasad nema drugih ambicija osim da nastavi, predstavi svoj grad i sebe.

„Želim da učestvujem bar sićusnim dijelom u nikšickoj ogromnoj muzičkoj tradiciji i doprinesem prepoznavanju i grada i države kao lokacija koje prate trendove i u kojima se dešava nešto pozitivno“, zaključuje Vladimir.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.