Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Smak +, Zoster i Vojko V. priredili još jednu noć za pamćenje na Krupcu

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.08.2023. u 10:39
I treće veče Lake festa potvrdilo je da je ovogodišnji festival na Krupcu opravdao očekivanja kako organizatora, tako i publike koja je opet bila brojna i raspoložena do ranih jutarnjih sati, kada je spuštena zavjesa na 12. izdanje najvećeg rok festivala u Crnoj Gori.

Prvi su nastupili članovi sastava Električni orgazam, da bi posle njih binu zauzeo Smak +, podmladak kuktnog Smaka.

I nakon što su oni "Dairama" zagrijali publiku, bosanskohercegovački Zoster je nastavio sa svojim hitovima - Čovjek zvani činjenica, Ko je jamio...

Mario Knezivić, frontmen benda, prije početka nastupa kazao je da su u Nikšiću bili ne toliko davno, ali ovog puta da sviraju the best of, uključujući singlove sa novog albuma.

"U septembru izbacujemo ostatak albuma i doći ćemo u Nikšić i imati promociju albuma. Nas zovu, mi navijamo za Nikšić, mi navijamo za Lake fest i kad nas nema. Ovdje se osjećamo jako prijatno", naveo je on.

Festival je posjetio i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je novinarima kazao da ovakvi festivali znače kako za Nikšić, tako i za Crnu Goru te da je uvijek vjerovao u crnogorske festivale.

"Mislim da je ove godine line up fantastičan, nije to samo moje mišljenje, vidite kolika je posjeta iz dana u dan. Mislim da u narednim godinama treba jako da podržimo naše festivale, jer imamo potencijala, imamo ljude, imamo znanje koji mogu da iznesu naše festivale", istakao je on te dodao da je "pravo zadovoljstvo biti večeras u Nikšiću".

Direktor festivala Peđa Zečević je, komentarišući vremenske prilike, kazao da su imali sreću koju su i zaslužili "nakon 12 godina žestoke borbe za ovaj prostor i atmosferu".

"Publika nikad nije dolazila u pitanje što se tiče samog ambijenta, atmosfere, da li je to više ljudi ili manje, sam osjećaj rokenrola i sve to što prati, nikada nije izostao. Eto ove godine nekako je line up sklopljen na vrijeme, imali smo i nešto malo i veći budžet i mogli smo da reagujemo", istakao je Zečević.

On je dodao da nijesu nadmašili 2016. kada je bio Manu Chao, ali kada se uzmu u obzir sve tri večeri, može se reći da je festival ove godine najkompletniji.

Hrvatski reper Vojko V, a zatim i engleski DJ James Zabiela pobrinuli su se da završnica bude onakva kakva dolikuje još jednom sjajnom izdanju festivala na Krupcu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.