Šundić: Bedem fest se vraća korijenima i dobrim stvarima po kojima smo bili prepoznati

Miloš Zvicer
 • Autor onogost.me
 • 28.08.2023. u 08:09
U petak i subotu održano je četrnaesto izdanje Bedem festa, prvi put na platou u podnožju Tvrđave Onogošt.

Dječiji hor JU “Zahumlje”, “Vizant”, Zdenka Kovačiček i Green house blues band, Dado Topić, bend “Monah”, “Drugi način”, Mostar Sevdah Reunion nastupili su na ovogodišnjem festivalu koji je, prema riječima organizatora Petra Šundića, donio poseban i drugačiji osjećaj.

“Onaj ko nije bio te dvije večeri na Bedem festu i na ovoj novoj lokaciji, definitivno je propustio jedan tako dobar osjećaj, ja bih rekao jedan kolektivni zanos i trans publike različitih generacija, različite strukture, tako skladno sklopljene i uvezane, uvezane nekom pozitivnom energijom. Vladala je jedna lijepa atmosfera”, zadovoljan je on.

Ono radi čega je, kako ističe, posebno srećan je što su upravo starije generacije odgovorile njihovom pozivu u masovnijem broju.

Kazao da su i izvođači bili oduševljeni pozornicom.

“Dobili smo novu pozornicu, novo mjesto za događaje, za sadržaje. I ono što je jako važno, uspjeli smo da animiramo donosioce odluka. Na festivalu je bila i ministarka kulture, ministar turizma, predstavnici lokalne samouprave… Prošli smo tvrđavom, razgovarali. To je ono što je bila naša namjera”, istakao je on i dodao da su ti razgovori ovog puta bili neformalni, ali da će ubuduće zvanično da krenu da traže rješenje kako da valorizuju i promovišu tvrđavu.

“To je smisao postojanja Bedem festa svih ovih godina, primarni cilj je valorizacija i promocija tvrđave”, ističe Šundić.

Vjeruje da se Bedem fest vraća polako na dane stare slave.

“Bilo je turbulentno, ali od prvog dana sam imao viziju i treba strpljenja. Mi smo uvijek bili hrabri da ponudimo nešto drugačije, neke izvođače koje nemate priliku često da čujete. Nekakav opšti utisak je vraćanje Bedem festa počecima, korijenima i nekim dobrim stvarima po kojim smo bili prepoznati. Izuzetno sam zadovoljan i nadahnut i od strane publike i od strane izvođača i saradnika da idemo dalje. Vjerujem da će se vratiti neki partneri koji su iz nekog razloga okrenuli leđa, da će i ovi partneri na nekom većem nivou podržati festival kako bismo mogli u jubilarnom, 15. festivalu, da se vratimo na dane stare slave za šta je i potrebna veća podrška”, kazao je Šundić.

Za kraj je dodao da su i ove, kao i prošle godine bili džentlmeni i poklonili koncert svojoj publici.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava za djecu "Biberče", koju je po scenariju Ljubiše Đokića, režirao Dragan Knežević.
  Turistička organizacija (TO) Nikšić i NVO „Ljubitelji Slanog jezera“ sjutra organizuju prvu "Čorbijadu" na Slanom jezeru (imanje Jokića).