Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tri Nikšićanke u finalu izbora za mis Crne Gore

izbor_za_mis1
Anes Lekić
  • Autor onogost.me
  • 25.10.2016. u 08:51

Zvanični izbor za najljepšu djevojku u Crnoj Gori za 2016. godinu, održaće se u subotu, 29. oktobra u hotelu Moskva u Budvi.

U finalu će učestvovati 16 djevojaka, a među njima biće i Nikšićanke Tamara Simanić (22), Anja Goranović (19) i Ana Radovanović (15).

Pored njih za titulu mis Crne Gore boriće se Kotoranke Irena Šćepanović (19), Tamara Miljević (18), Tijana Ćetković (17), Marijana Lalošević (20), Mina Bućin (16), Maja Nikić (19), zatim Tea Babić (19), Milica Zejak (23), Ana Prelević (18), Stela Burzanović (23) iz Podgorice, Marija Kolinović (17), Adela Zoranić (20) iz Bara i Cetinjanka Martina Božinović (18).

Prema riječima Nikoline Lončar, portparolke izbora i nekadašnje misice, djevojke su izabrane na osnovu dva kastinga, koja su održana juče (24.) i u nedjelju, (23. oktobra).

“Djevojke su bile podijeljene u dvije grupe i od ukupno 170 prijavljenih mi smo izabrali 30 polufinalistkinja koje smo pozvali na razgovor i na osnovu njihovog predstavljanja i kroz detaljnije upoznavanje odlučili da na takmičenju bude 16 ljepotica”, ispričala je ona.

“Ove djevojke su zaista bile najkompletnije i zbog toga su se izdvojile od ostalih. Vodili smo računa da pored ljepote imamo i školovane djevojke, kao i one koje imaju ambiciju da dalje rade na svom obrazovanju. One imaju harizmu i energiju kojom plijene, a koja ukazuje na njihovu posebnost, jer je zaista svaka posebna na svoj način, a po tome i drugačija od ostalih. Ta posebnost i kompletnost je upravo ono što smo mi i tražili”, poručila je Lončar.

“Pružićemo šansu i dvijema veoma mladim djevojkama za koje smo smatrali da imaju potencijala za modeling u svjetskim okvirima”, istakla je ona, aludirajući na 15-godišnju Radovanović i 16-godišnju Bućin.

“Shvatajuci ozbiljnost same institucije zvaničnog izbora za mis Crne Gore i biranja najljepše djevojke kao predstavnice naše zemlje u svijetu i osobe koja je uzor u nizu dimenzija, želimo da i ovaj izbor kao i ranijih 9 proizvede još jednog ambasadora ljepote koji će ostati u analima istorije ljepote naše države”, kazala je bivša mis.

Jedna od finalistkinja, Stela Burzanović, istakla je da je konkurencija bila veoma jaka, jer se prijavio veliki broj djevojaka.

“Veoma sam zadovoljna što sam ušla u top 16 naljepših djevojaka. Ovo će za mene biti jedno veliko iskustvo i znam da ćemo se svi lijepo družiti narednih dana. Drago mi je što ću dosta toga i naučiti od našeg uspješnog tima koji nas predvodi”, izjavila je ona, a zadovoljna je bila i 18-godišnja Cetinjanka, Martina Božinović.

“Konkurencija je bila velika. Sve djevojke su bile predivne, za mene je veliki uspjeh ući u 16 najljepših djevojaka Crne Gore”, rekla je ona.

Članovi žirija pored Lončar i vlasnica agencije MissYu, koja posjeduju licencu za održavanje izbora u Crnoj Gori, Milanka Đorđević i Vesna da Vinča, bili su i oficijelni fotograf izbora Anes Lekić, direktor hotela Moskva Miro Đurković i dizajner koji je radio toalete finalistkinja Aleksandar Dado Jovanović.  

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ za nikšićke učenike održaće se u petak, 12. aprila, sa početkom u 19 časova, u sali Nikšićkog pozorišta.