Uz svirke, trku konja i dobru hranu završen festival Tri kanjona

20614094_1741584629471969_1747460222_n
Anto Lutovac
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2017. u 06:02

Juče se završio prvi “Tri kanjona festival”, organizovan na obroncima Durmitora u etno selu “Vojinovići”. Na 1.400 metara nadmorske visine posjetioci su uživali u muzici, hrani, piću, netaknutoj i ćudljivoj prirodi budući da su posjetioci mogli da prisustvuju smjeni različitih godišnjih doba u samo jednom danu.

“Preko dana je bilo jako vruće, dok smo uveče naravno oblačili jakne, debele dukserice. Poseban doživljaj za mene je bilo kampovanje i održavanje festivala baš na ovom mjestu”, rekla je Nikšićanka Tanja Koprivica.

Iako su posjetioci smještaj mogli da potraže u okolnim Plužinama, Šćepan Polju ili Žabljaku kampovanje je upotpunilo ugođaj koji je festival donio. 

“Festival nam je pokazao kako se može igrati uz moderne elektronske zvuke dok čistimo iglice sijena sa obuće i odjeće. Iako sam veliki obožavalac tehna, Dejan Petrović Big bend me je naročito oduševio svojom muzičkom raznovrsnošću i osvježavajuće veselom muzikom. Definitivno bih se i sledeće godine našla među ova tri muzička kanjona”, kazala je posjetiteljka, Katarina Tmušić.

Prve festivalske večeri nastupali su Piva Jazz Band, Amy’s House – Tribjut bend džez/soul pjevačice Amy Winehouse, Igor Vince a publiku je oduševio Dejan Petrović Big Band.

Druge noći publika je plesala uz MVP, Who See, a ljubitelje elektronske muzike su do ranih jutarnjih časova zabavljali Aleksandar Grum, Marko Nastić i Dejan Milićević.

Pored muzičkog, neki posjetioci su se oprobali i u takmičarskom dijelu manifestacije, te su se  trkali na konjima na trasi dugoj 80 kilometara. Ljubitelji ove avanturističko – adrenalinske discipline su tokom takmičenja obišli tri kanjona – Taru, Pivu i Sušicu, po kojima je festival i dobio ime.

 Festival organizuje Željko Vojinović, vlasnik etno sela “Vojinovići“ koje se nalazi u istoimenom selu na Pivskoj planini.

Vojinović je lani počeo da gradi turistički kompleks na 105.000 metara kvadratnih, a saopšteno da namjerava da u njega uloži dva miliona eura. Ove godine trebalo bi da bude otvoren restoran i dio smještajnih kapaciteta.

           Ivona Drobnjak

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.