VIDEO: Josif Perović i Rajko Orman autori najboljeg aftermovie projekta LAKE FEST 2015

nas
Milos Zvicer
  • Autor onogost.me
  • 20.12.2015. u 21:47

Večeras je na Sceni 213 održana svečana akademija Lake fest 2015, tokom koje su proglašeni najbolji autori aftermovie Lake fest 2015 čime je i zvanično stavljena tačka na peto izdanje nikšićkog festivala

Tokom jednoipočasovnog programa prisutni su bili u prilici da odgledaju pet aftermovie projekata, takmičarskog karaktera i film o akciji Pivare AD Trebjesa i NVO „Ozon“ „Rock & Recycle“ koji je bio van takmičarske konkurencije. 

„Drago nam je da je projekat „Iz različitog ugla“ pokazao veoma dobre rezultate, s obzirom na to da je početnički potez i da smo uspjeli da animiramo mlade ljude da zabilježe momente sa festivala na veoma interesantan način“, rekla je Jelena Zvicer, PR festivala. 

 

Nikola Simanić, umjetnički direktor festivala istakao je da se kod svih pristiglih radova mogao osjetiti sličan način rada, ali da su Rajko Orman i Josif Pantović jedini „uhvatili“ i program ispred Doma Revolucije, koji je bio sastavni dio Lake fest 2015. 

„Iako amaterski film, primjećuje se razlika u odnosu na ostale radove jer je ovaj predstavljao i neki vid igranog filma, koji je dao čar svemu urađenom“, rekao je Simanić.

Perović i Orman su nagrađeni iznosom od 500eur,kao prvoplasirani, drugoplasirani Miljan Bulajić nagradjen je sa 200 eura, dok je ekipa TV777 nagradom od 200eur osvojila treće mjesto.

Večerašnji događaj bio je prilika da se organizatori festivala zahvale prijateljima i partnerima festivala, koji su ih, kako kažu podržavali od samog početka.


Zahvalnice za doprinos festivalu dobili su Pivara AD, Elektroprivreda Crne Gore, Opština Nikšić, NVU „Bunker“, Centar bezbjednosti Nikšić, “Delta trade”, “Domaća tgovina”, “Jela komerc”, NVO “Ozon”, “Plantaže”, “Radna soba”, “Ramel”, “Renault”, “Securitas”, Nacionalna turistika organizacija i bend “Bjesovi”.

Direkor festivala, Peđa Zečević, najavio je da su već počele pripreme za Lake fest 2016, koji će kako  kaže zadržati koncept da se održava početkom avgusta. Ove godine će to biti 5., 6. i 7 avgust. Dva su razloga objašnjava, prvi zato što je avgust mjesec odmora i priličan broj ljudi van Crne Gore predlaže upravo taj termin za održavanje Lake-a. Drugi je pravljenje vremenske distane od See dance-a. Na taj način žele kao festival da omoguće posjetiocima da se nakon malo odmora pojave na oba festivala.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.