(VIDEO) Nikšićanin objavio album prvijenac: “Trka pacova” pogled na današnjicu, okruženje, društvene pojave

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 22.11.2022. u 08:35
Muzikom je počeo da se bavi prije dvije godine, a nedavno je izdao i album prvijenac. Naš sugrađanin, Bogdan Popović, učenik završne godine srednje škole, izabrao je svoj muzički pravac, ali i životni put - rep.

U svijet muzike je, kaže, ušao sasvim spontano, svakodnevno preslušavajući rep izvođače poput Denira, Bruta, Zifta, Povla, VIP-a, Ajzea… I veoma dobro zna zašto je izabrao baš rep.

“Opredijelio sam se za rep, jer samo u repu izvođač može bez cenzure i bez zadrške da iskaže bunt, revolt ili da se otvori slušaocu. Uzore u rep muzici ne mogu sa sigurnošću da kažem da imam, više su to neke pjesme pojedinaca koje su mi značile ili obilježile neki period života”, priča nam Bogdan.

Put koji krči u muzici, ističe, uopšte nije jednostavan, jer pored solidne slušanosti za našu državu i toga što ga dosta sugrađana poznaje po tome čime se bavi, nažalost, rep dešavanja kako u našem, tako i u drugim gradovima, prolaze bez njegove prisutnosti.

“Velika većina izvođača koje sam naveo je čula za moje stvaralaštvo i pružaju mi podršku svakim novim izdanjem”, ističe 17-godišnji sugrađanin.

Do albuma je, kaže, došlo spontano.

“Nakon šest neaktivnih mjeseci odlučio sam se da prelistam stare tekstove, odvojim vremena za stvaranje novih. Već par puta sam pokušavao da sastavim album, ali mi se u cijelini nisu dopali koncepti i poruke. “Trka pacova, moj album prvijenac, je mogu slobodno reći nešto čime sam i želio da se predstavim publici”, ponosno ističe Bogdan.

Album, kako objašnjava, predstavlja njegov pogled na današnjicu, okruženje i društvene pojave.

“Pjesme su uglavnom tamnijih nijansi, mračnijih i težih tema za publiku, što iskreno najviše i volim da “pokrivam”. Nažalost, današnja muzička publika i kritika slušaju i “pokrivaju” neke druge teme i ritmove koji nemaju dug rok trajanja”, iskren je on.

“Trka pacova” je nastala u saradnji sa muzičkim inženjerima iz dva grada, dvije države.

“Dugujem im posebnu zahvalnost. Gandi iz Kikinde i Nikola Manolo iz Herceg Novog su odgovorni za kvalitet zvuka. Vokali su tradicionalno snimljeni u Chicken Coop studiju u Nikšiću. Slobodno mogu reći da je atmosfera u istom bila presudna za “delivery” i način izvođenja”, dodaje on.

Bogdanov album, za sada, prolazi iznad njegovih očekivanja.

“Kroz dvije nedjelje u planu je fizička forma albuma”, navodi Bogdan za koga je muzika kako kaže, ventil i kišobran kada nastaju oluje.

“Sebe u budućnosti na muzičkom planu iskreno ne vidim u vrhu regionalne scene. Jedno je sigurno, muzički pravac neću mijenjati. Na privatnom planu se vidim van granica naše zemlje”, zaključuje Bogdan priču za naš portal.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci