V.I.S. ZLI: Ukazujemo na loše pojave koje nas okružuju

bendddd
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2017. u 06:54

Nikšić kao najveći industrijski grad, grad slikara, pisaca odavno nosi i titulu centra rokenrola u Crnoj Gori. 

Veliki broj bendova stiže upravo iz Nikšića, koji je od ljetos bogatiji za još jedno žestoko street punk ime – V.I.S. ZLI.

Bend je oformio bubnjar Gomile nesklada i Manitou-a, Tomaš Pejović – Peka, jer je odavno želio napraviti punk bend. Realizacija te ideje krenula je pozivom bivšeg člana Vizanta, basiste Andrije Lalatovića, a zatim je u grupu ušao gitarista East Elysium-a, Ognjen Lalatović. ”V.I.S. ZLI” kompletirali su se dovođenjem u svoje redove Damira Gegića, koji se kao vokal oprobao u mladom punk bendu Experiment.

„Forsira se sirovi punk zvuk, nalik bendovima sa prostora ex-Yu iz 80-ih i 90-ih godina. Cilj je prenijeti pozitivnu energiju sa bine na publiku, a kroz tekstove i ukazati na mnoge loše pojave koje nas okružuju. U dvije riječi, energija i bunt. Na nastupima se sviraju dobre – stare punk obrade, uglavnom kultnih punk bendova, poput Trule Koalicije, KUD Idijota, Mr. Noa“, priča Pejović.

Iako prilično mlad bend, V.I.S. ZLI može se pohvaliti da je za kratko vrijeme uspio uraditi i pet autorskih pjesama, koje su uveliko predstavljene publici u Nikšiću. “Žena od plastike”, “Nema predaje”, “Anti – heroj”, “Vitez Crne Gore” i “Mali Čovjek” su klasične punk pjesme, a publika ih je sjajno prihvatila na prvu loptu.

Pejović ističe da su nastupili u Zahumlju za Interacionalni dan volonterizma, sve u organizaciji Ministarstva kulture i Bedem festa. Imali su još par klupskih svirki u svom gradu, koje su bile više nego uspješne, pa predstavljaju pravo osvježenje za crnogorsku rokenrol scenu.

„U planu imamo snimanje autorskih pjesama.Već je ugovoreno snimanje u jednom od studija u Podgorici. Za jednu od tih pjesma planirano je da se uradi zanimljiv spot. Takođe, ZLI će nastaviti sa nastupima u Nikšiću, a trebalo bi i šire. Na ljeto je zakazan nastup i na jednom od prestižnijih regionalnih festivala. No, o tom – potom“, dodaje basista Lalatović.

U bendu sve funkcioniše kako treba, i Andrija obećava da će dati svoj maksimum kako bi istrajali na putu kojim se krenulo.

„Veliku zahvalnost dugujemo bendovima Gomila Nesklada i Mangrov, u čijim prostorijama se održavaju probe. Isto tako se zahvaljujemo ljudima iz Dnevnih novina, jer uvijek izađu u susret i voljni su da pomognu u promociji crnogorskih bendova, kao i alternativne muzike i kulture, uopšte“, zaključuje Lalatović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci